null Käräjäoikeus hylkäsi kurdiaktivisti Anter Yaşan saaman syytteen lelusalakuljettaja Rami Adhamin kunnian loukkaamisesta

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Anter Yaşalla oli lähdeaineistoonsa nojaten perusteita pitää totena väitteitä, joita hän esitti Rami Adhamista.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Anter Yaşalla oli lähdeaineistoonsa nojaten perusteita pitää totena väitteitä, joita hän esitti Rami Adhamista.

Ajankohtaista

Käräjäoikeus hylkäsi kurdiaktivisti Anter Yaşan saaman syytteen lelusalakuljettaja Rami Adhamin kunnian loukkaamisesta

Kurdiaktivisti Anter Yaşa paljasti lokakuussa 2016 lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin kytkentöjä ääriliikkeisiin Syyriassa. Helsingin käräjäoikeuden mukaan Yaşan väitteet eivät loukkaa Adhamin kunniaa.

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt syytteen kurdiaktivisti ja Sekulaarit maahanmuuttajat ry:n puheenjohtajaa Anter Yaşaa vastaan.

Helsingin kihlakunnan syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen vaati rangaistusta Yaşalle suomen-syyrialaisen ”lelusalakuljettajan” Rami Adhamin kunnian loukkaamisesta. Adham vaati Yaşalta 10 000 euron korvausta.

Syyte koski Yaşan syksyllä 2016 julkaisemaa Facebook-kirjoitusta. Siinä Yaşa kirjoitti, että Adham on ”islamisti” eli poliittisen islamin kannattaja. Poliisin esitutkintapöytäkirja vuonna 2018 nosti esiin useita kirjoituksia, joissa Yaşa yhdistää Adhamin islamistiseen liikehdintään.

Lisäksi Yaşa esittää väitteitä, joiden mukaan Adham olisi syyllistynyt väärinkäytöksiin Syyriassa harjoittamansa avustustoiminnan yhteydessä ja että hän levittäisi huumausaineita.

Helsingin käräjäoikeus on 26. marraskuuta hylännyt syytteet Yaşaa vastaan. Tuomiossaan käräjäoikeus katsoo, että Yaşa ei ole kirjoituksessaan esittänyt valheellista tai halventavaa tietoa Adhamista. Lisäksi käräjäoikeus tulkitsee niin, että tuodessaan julkisuuteen Adhamia koskevia tietoja Yaşa ei ole tarkoituksellisesti pyrkinyt vahingoittamaan Adhamia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Syyttäjä vaatii rangaistusta kurdiaktivisti Anter Yaşalle lelusalakuljettaja Rami Adhamin kunnian loukkaamisesta

Ajankohtaista

Kurdiaktivisti Anter Yaşa paljasti lokakuussa 2016 lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin kytkennät jihadistisiin liikkeisiin Syyriassa. Nyt syyttäjä vaatii Yaşalle rangaistusta Adhamin kunnian loukkaamisesta tuolloin julkaistuista Facebook-kirjoituksista.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.