null Karaokepappi tietää, että musiikki karkottaa perkeleen

– Tapanani on, että joulukuussa en kuuntele muuta musiikkia kuin joululauluja, kertoo Miika Koistinen. Kuva: Sirpa Päivinen

– Tapanani on, että joulukuussa en kuuntele muuta musiikkia kuin joululauluja, kertoo Miika Koistinen. Kuva: Sirpa Päivinen

Hyvä elämä

Karaokepappi tietää, että musiikki karkottaa perkeleen

Pastori Miika Koistinen vetää lauantaina 10.12. joululaulukaraokea vantaalaisessa Pub Hasselissa.

Ihka ensimmäisessä työpaikassaan Hämeenkylän seurakunnassa toimiva pastori Miika Koistinen, 28, on saanut tehtäväkseen vetää joululaulukaraokea Pub Hasselissa.

Koistinen harrastaa karaokelaulamista pääasiassa kotonaan, jossa on tarvittavat pelit ja vehkeet.

– En käy säännöllisesti laulamassa karaokea, vaan pikemminkin niin, että aina kun sattuu kohdalle, tykkään käydä vetämässä tietyt biisit. Kotona meillä on SingStar-karaokepelisarja. Kavereiden kanssa laulaminen on ihan mahdottoman hauskaa.

Koistisen karaokelaulaminen alkoi Kuopiossa, josta hän on kotoisin. Heavy-miehen suosikkilaulu, jolla hän aina aloittaa laulusessionsa, yllättää.

– Jos karaokessa ei ole Petri Laaksosen Täällä Pohjantähden alla -kappaletta, pitää miettiä, että voiko siellä edes laulaa, Koistinen sanoo ja hymyilee.

R.E.M.-yhtyeen Losing My Religion ja Tapio Rautavaarankin esittämä Exodus käyvät Koistiselle mieluusti laulettavaksi.

– Melkeinpä mitä vaan, jonka tuntee, voi vetäistä.
 

Musiikki karkottaa perkeleen

Joululaulut sopivat Koistisen mielestä oikein hyvin karaokeen. Sitä paitsi musiikki on aina hyvästä.

Lutherkin sanoi, että musiikki ei ole ihmisen vaan Jumalan luomaa ja se antaa hyvän mielen ja karkottaa perkeleen.

Pub Hasselin joululaulukaraokessa lauletaan sekä hengellisiä lauluja että iloisempia rallatuksia vaikka joulupukista.
 

Duuri pilaa biisin, mutta siitäkin jotkut kuulemma tykkäävät. Maailmassa on muutama hyvä duuribiisi. Mutta molli on se, josta voima tulee."
 

– Iloisuudesta täytyy sanoa sen verran, että olen mollimiehiä henkeen ja vereen. Duuri pilaa biisin, mutta siitäkin jotkut kuulemma tykkäävät. Maailmassa on muutama hyvä duuribiisi. Mutta molli on se, josta voima tulee. Parhaimmat biisit lähtevät mollista, selittää Koistinen pilke silmäkulmassaan.

Ja kuinka ollakaan, Koistisen lempijoululaulu on Heinillä härkien kaukalon, joka on "ihana mollibiisi". Hän pitää myös Kolmen kuninkaan marssista.

– En vihaa yhtäkään joululaulua, mutta jos on pakko valita, niin inhokki on Nyt sytytämme kynttilän.
 

Jeesuskin lauloi?

Koistinen kertoo, että joku on joskus todennut musiikin olevan viides evankeliumi. Läpi Raamatun laulua pidetään tärkeänä.

– Kaikki osaavat laulaa. Musiikki ja laulaminen ovat Jumalan korvissa vaan ihanaa. Psalmithan ovat pelkkää laulua, niissä kehotetaan "ylistämään lauluin Herraa" ja Paavali käskee kirjeissään laulamaan paljon. Jeesuksenkin sanotaan laulaneen: viimeisen ehtoollisen jälkeen "laulettuaan kiitosvirren he lähtivät pois".

Joululauluista Koistiselle tulee mieleen rukous ja tarina, jonka hän kuuli synodaalikokouksessa. Eräs emerituskirkkoherra kertoi olleensa Tiernapoika-meiningillä laulamassa joululauluja eri tapahtumissa. Joku oli sitten kysynyt, että miksi he eivät ikinä rukoile näissä tilaisuuksissa.

– Kirkkoherra vastasi, että kylläpä rukoilemme – ainakin kolmekymmentä rukousta ollaan vedetty. Niin monta oli rukousta kuin oli laulua.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.