null Kaupunkijuhla on vantaalaisten näyteikkuna

Kaupunkijuhla on vantaalaisten näyteikkuna

Rokkia, maakuntalauluja, elokuvanäytöksiä, juoksutapahtuma ja vantaalaista perinneruokaa eli lohta. Veteraanimoottoripyöräilyä, älyautojen koeajoa, lelu-uintia, veneretki ja kirjailijavieraita. 14–17.5. järjestettävä Vantaan kaupunkijuhla pyrkii tarjoamaan jokaiselle vantaalaiselle jotakin ja näyttämään, että kyllä Vantaallakin osataan.

Kaupunkijuhla rakentuu 15.5. vietettävän Vantaa-päivän ympärille. Tuona päivänä vuonna 1351 kuningas Maunu Eerikinpoika kirjoitti kirjeen virolaisille munkeille ja antoi heille lohenpyyntioikeuden nykyisen Vantaanjoen koskiin. Kirje on ensimmäinen säilynyt asiakirja, jossa mainitaan Helsingaa-vesistö, jonka yläjuoksua hämäläiset nimittivät Vantaaksi.

Enemmän liikuntaa kuin edellisvuonna

Kaupunkijuhlan tuottajan Lea Rahkola-Kaurasen mukaan Vantaan syntymäpäivää on vietetty ennenkin pienimuotoisesti, mutta noin kaksi vuotta sitten syntyi ajatus näyttävämmästä juhlinnasta, joka voitaisiin toteuttaa yhdessä kulttuuri- ja liikunta-alan kumppaneiden kanssa.

Kaupunkijuhlan ohjelmaan ei ole toistaiseksi haluttu ottaa mitään teemaa tai painotuksia, mutta edellisvuoteen verrattuna liikunnallista ohjelmaa on nyt enemmän. Ohjelma on rakentunut monen tahon yhteistyönä ja kaupungin tehtävänä on ollut lähinnä organisoida ja huolehtia markkinoinnista.

— Tämä tapahtuma on kuin vantaalaisten näyteikkuna, joka luo uutta kuvaa Vantaasta. Vantaa on oikeasti vireä ja aktiivinen kaupunki esimerkiksi kulttuurissa, se puoli on vain ollut vähän piilossa, Rahkola-Kauranen luonnehtii.

Osa kaupunkijuhlan tapahtumista on yhteisiä Pipliasta päähän ja sydämeen -tapahtuman kanssa. Näitä tapahtumia ovat 16.5. kello 10.30–12 Tikkurilan kirkolla pidettävä Elämänrytmiä etsimässä — globaaliin omatuntoon -keskustelutilaisuus, kello 12 juhlalavalla pidettävä ripariveisuu, kello 16 juhlalavalla alkava Varrella virren — käsikirjoitettu aikamatka virsikirjaan ja Henry Purcellin juhlavuoden konsertti Pyhän Laurin kirkossa kello 18.

Neljää päivää viihdettä ja asiaa

Kaupunkijuhla kestää neljä päivää ja tapahtumia on aamusta iltaan eri puolilla kaupunkia. Lea Rahkola-Kauranen ei halua nostaa monipuolisesta ohjelmasta esiin mitään tiettyä tapahtumaa, mutta kenties näkyvimpiä ja kuuluvimpia ovat Tikkurilan Asematien juhlalavan ilmaiskonsertit kuten 16.5. järjestettävä nuorten konsertti, jossa esiintyvät Haloo Helsinki!, Disco Ensemble ja Ääni ja Vimma -bändikatselmuksen voittanut vantaalainen Wedding Crashers.

Viihteellisemmän ohjelman lisäksi luvassa on myös esimerkiksi roskienkeruutalkoot ja tilaisuus, jossa kaupunkilaiset pääsevät tenttaamaan kaupunkisuunnittelun arkkitehtia Veromiehen alueen suunnittelusta.

— Uskon, että ihmisiä kiinnostavat oman kaupungin tai asuinalueen asiat, Rahkola-Kauranen sanoo.

Kaupunkijuhlan ohjelma osoitteessa vantaa.multiedition.fi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.