null Kaupunkiluontoa katsomaan

Kaupunkiluontoa katsomaan

Peter Joy kertoo kasveista Pyhän Laurin vaelluksella.

Luonnosta ja musiikista voi nauttia, vaikkei olisi niihin perehtynytkään. Tiedosta on kuitenkin hyötyä, uskoo Peter Joy, biologi ja innokas puutarhanhoidon ja musiikin harrastaja Vantaan Veromiehestä.

– Musiikista saa enemmän irti, jos tuntee vaikka säveltäjän elämäntarinan. Tieto lisää myös arvostusta. Kun ymmärtää vaikka sen, kuinka kasvit tuottavat happea, niille antaa eri tavalla arvoa, Joy pohtii.

Peter Joy on lupautunut luonto-oppaaksi 9.8. järjestettävälle Pyhän Laurin vaellukselle. Hän kulkee kello 13 Helsingin Vanhankaupunginlahdelta starttaavan ryhmän mukana.

– En ole vielä tarkasti suunnitellut, mistä aion puhua, mutta opastus on kasvipainotteinen. Myös siitä varmasti puhun, kuinka ihmiset ja heidän toimintansa ovat vaikuttaneet luontoon reitin varrella, hyvässä ja pahassa.

Kasveista kiinnostuneen kulta-aikaa on keskikesä. Elokuussakin ihmeteltävää riittää, mutta jotkut kasvit voi olla vaikeampi tunnistaa kun kukinta on ohi.

Vantaalla luonto on jäänyt paikoitellen nopeasti kasvaneen kaupungin alle. Peter Joyn mielestä esimerkiksi Sotungissa ja jokivarsilla on silti kiinnostavaa kulkea.

Entä mihin vaikkapa Vantaanjoen varrella vaeltavan kannattaisi kiinnittää huomiota?

– Sanoisin, että ennen kaikkea kannattaa keskittyä nauttimaan yleisestä tunnelmasta.


Pyhän Laurin vaellus ekoaskelin la 9.8. Pääreitti Helsingin Vanhankaupunginlahdelta Pyhän Laurin kirkolle klo 13 (rauhallinen kävelyryhmä) ja klo 14 (reipastahtiset kävelijät), Tikkurilan kirkolta klo 15.30, Kuninkaantammen ulkoilualueen parkkipaikalta klo 14, Korson kirkolta 13.30 ja Asolan seurakuntatalolta 14.30. Kirkonmäellä soppaa, luontorasteja ja vaelluspolkuja lapsille. Päätösmessu kirkossa klo 18. Lisätiedot muun muassa reiteistä www.vantaanseurakunnat.fi/pyhanlaurivaellus.

Jaa tämä artikkeli: