null Kesä tarjoaa uutta ja kokeilevaa musiikkia Espoossa

Espoon seurakunnissa on runsaasti konsertteja kesällä. Tapiolan seurakunnan kanttori Liisa Malkamäki on tuottanut Musiikkia puolen päivän aikaan -kesäkonserttien sarjan.

Espoon seurakunnissa on runsaasti konsertteja kesällä. Tapiolan seurakunnan kanttori Liisa Malkamäki on tuottanut Musiikkia puolen päivän aikaan -kesäkonserttien sarjan.

Kesä tarjoaa uutta ja kokeilevaa musiikkia Espoossa

Musiikkia puolen päivän aikaan -konserttisarja Tapiolassa nostaa esiin nuoria kykyjä. Espoon seurakuntien korkeatasoiset kesäkonsertit ovat maksuttomia.

Nuoria huippuja, huilutrio, kuoroimprovisaatiota ja yksi kantaesitys. Tätä ja paljon muuta on luvassa, kun Tapiolan seurakunnan perinteinen Musiikkia puolen päivän aikaan -kesäkonserttisarja starttaa 13. kesäkuuta.

Ohjelmistoon on haettu varmojen valintojen rinnalle yllätyksellisyyttä. Sarja onkin tänä vuonna poikkeuksellisen upea, uskoo taiteellinen johtaja ja Tapiolan seurakunnan musiikkityöstä vastaava A-kanttori Liisa Malkamäki.

Sarjan aloittaa nuorten taitajien Trio Fermo, joka on Malkamäen mukaan palkittu niin kotimaassa kuin Pietarissa järjestetyssä kansainvälisessä kisassa. Malkamäen ajatuksena on tuoda konserttisarjaan jatkossa mukaan aina yksi uusi nuori kyky.

– Ajattelin, että joka kesä joku nuori taitaja saa tilaisuuden konsertoida, hän visioi.

Konsertit kiinnostavat minua itseänikin niin, etten malttaisi lomalle lähteä.

Kanttori Liisa Malkamäki

Musiikkia mökkeilyn lomaan

Musiikin ystävällä voi olla sydänkesällä edessään tiukka valinta mökin ja tasokkaan musiikkitarjonnan välillä. Espoon seurakunnissa on perinteiden mukaan runsaasti konsertteja kesällä.

– Kyllä minua itseänikin kiinnostaa niin, etten malttaisi lomalle lähteä. Meri ja mökki voi kutsua monia, mutta kyllähän kaupungissa voi aina tulla piipahtamaan, Malkamäki sanoo.

Alkukesästä Tapiolan kirkossa nautitaan Luther-oopperasta, johon lippu maksaa 25 euroa ja alennetulla hinnalla 10 euroa. Urkuyö ja Aaria -festivaalin myöhäisillan konserteissa on tarjolla ohjelmaa läpi kesän. Liput maksavat 14–39 euroa.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnalla on käynnissä puolestaan Suvisunnuntain iltamusiikki -sarja, joka järjestetään joka sunnuntai kello 19 Espoon tuomiokirkossa. Sarjassa kuullaan muun muassa kesäillan svengiä, yhteislaulua holvikirkossa, kamari-Bachia ja annos kansallisromantiikkaa.

Leppävaaran seurakunnan Soiva kesäkahvila -konsertteja kuullaan parillisilla viikoilla keskiviikkoisin. Luvassa ovat esimerkiksi saksofonisti Esa Pietilän sekä Seeli Toivion ja Pauliina Hyryn konsertit.

Seurakuntien kesäkonserttisarjoihin on vapaa pääsy.

Suomi 100 vuotta teemana Tapiolassa

Musiikkia puolen päivän aikaan -ilmaiskonsertit järjestetään tiistaisin kello 12 Tapiolan kirkossa. Nuoret sekä aloittavat että lopettavat sarjan, kun Tapiolan kuoron laulajat päättävät sen elokuussa.

– Konserttisarja on pitänyt pintansa, ja väkeä on ollut aina. Tätä osataan jo oikein odottaa, Malkamäki sanoo.

Sarjan teemoja ovat tänä vuonna Suomi 100 ja reformaatio. Malkamäen mukaan teemat olivat itsestään selviä valintoja.

Myös taiteelliselle johtajalle on osittain yllätys, miten esiintyjät aikovat tuoda teemat konsertteihinsa. Vinkiksi taiteilijoille on annettu, että jokaisessa konsertissa pitäisi olla jotain suomalaista tai reformaatioajatukseen liittyvää mukana.

– Miten sen kukin sitten käsittää, Malkamäki toteaa.

Hänestä suomalaisuus sopii reformaation kanssa teemana hyvin yhteen: Suomi on niin nuori, että vanhakin suomalainen on uutta monella mittakaavalla.

Reformaation hengessä myös perinteinen kesäkonserttisarja uudistuu ja elää ajassa. Esimerkiksi Palo Ensemblen konsertissa on luvassa kokeilevampaa otetta.

– On pyritty erilaiseen ja vaihtelevaan. On kuoroja, trioa, viulua, selloa, laulua ja yksi puhdas urkukonsertti. Huilu ei ole usein piipahtanut meillä, ja nyt tulee kolme kerralla, Malkamäki kuvailee.

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi