null Kesätorstaisin Pyhän Laurin kirkon tienoilla oleilee pastori, joka odottaa juttukaveria

Sari Rajalan mielestä papin ei pidä jumiutua toimistoon.

Sari Rajalan mielestä papin ei pidä jumiutua toimistoon.

Ajankohtaista

Kesätorstaisin Pyhän Laurin kirkon tienoilla oleilee pastori, joka odottaa juttukaveria

Sateella papin löytää sisätiloista ja paisteella ulkoa.

Pastori Sari Rajala, miksi Tikkurilan seurakunnan päivystävä pastori oleilee kesätorstaisin kolme tuntia Helsingin pitäjän kirkon hautausmaalla?

– Pappi on paikalla hautausmaalla, Pyhän Laurin kirkossa tai kappelissa tai kahvilassa sitä varten, että hänen kanssaan voi jutella. Häneltä voi kysyä kastamiseen, vihkimiseen tai hautaamiseen liittyvistä asioista. Tai jos haluaa puhua pidemmän aikaa iloista tai suruista, me papit olemme läsnä.

– Pappien tehtävä on tavata ihmisiä, eikä jumiutua toimistoihin.
Mistä pappien ulkona päivystäminen sai alkunsa?

– Olin pyhäinpäivänä töissä Pyhän Laurin kappelissa. Minulla oli siellä monta toimitusta, ja niiden välissä oli aikaa. Kuljin hautausmaalla pantapaita päälläni sytyttämässä kynttilöitä läheisilleni. Kun ihmiset näkivät minut, he halusivat jutella. Tästä tuli ajatus, että pappien kannattaisi päivystää kirkon läheisyydessä.

– Malmin seurakunta on tehnyt pioneerityötä ja aloittanut hautausmaapäivystyksen vuosi sitten. Nyt Helsingissä on päivystyksiä myös muilla hautausmailla.
Sataa tai paistaa, mistä papin löytää?

– Hirveällä sateella meidät löytää todennäköisesti jostain sisätilasta ja pienemmällä sateella ehkä sateenvarjon alta ulkoa. Meille voi myös soittaa.

– Usein, kun papin näkee hautausmaalla, hänellä saattaa olla kiire työtehtävään. Silloin, kun olemme päivystämässä, meillä ei ole kiire mihinkään. Haluan rohkaista ihmisiä tulemaan juttusille. Mikään asia ei ole liian pieni tai liian suuri. Olemme mielellämme juttukaverina.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.