null Otto Tolonen taituroi kolmen eri vuosisadan kitaralla klassisen musiikin tapahtumassa Pyhän Laurin kirkossa

Kitaristi Otto Toloselle tulee hieno tunne siitä, kun huomaa itselle vieraan musiikkityylin vähitellen avautuvan.

Kitaristi Otto Toloselle tulee hieno tunne siitä, kun huomaa itselle vieraan musiikkityylin vähitellen avautuvan.

Ajankohtaista

Otto Tolonen taituroi kolmen eri vuosisadan kitaralla klassisen musiikin tapahtumassa Pyhän Laurin kirkossa

Klassinen kitaristi Otto Tolonen, mitä teet työksesi?

– Soitan elääkseni ja konsertoin ympäri maailmaa. Olen professorina Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa ja tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Kitaristina myös levytän. Kaikki levyni on äänitetty Vihdin kirkossa. Kirkoissa on yleensä loistava akustiikka.

Klassisen musiikin tapahtumassa BRQ Vantaa Festivaleilla soitat konsertissasi kolmella eri soittimella. Eikö yksi riitä?

– BRQ-tapahtumaan kuuluu, että konserteissa ei soiteta moderneilla instrumenteilla. Sävellykset soitetaan sen aikakauden soittimella tai soittimen kopiolla, jolloin teokset on tehty. Kitarakin on ollut erilainen soitin esimerkiksi 1800-luvulla.

– Konsertissani Pyhän Laurin kirkossa on musiikkia kolmelta vuosisadalta. Soitan siellä espanjalaisella kielisoittimella vihuelalla, joka on 1500-luvulta, 1600-luvun barokkikitaralla ja 1800-luvun romanttisella kitaralla.

Soitat klassista musiikkia, mutta kuunteletko muuta kuin sitä?

– Jos ajattelen viime kuukautta, olen kuunnellut 1800-luvun romanttista pianomusiikkia, Schumannia ja Beethovenin konserttoja ja Gasellit-yhtyeen räppiä. Kuuntelen myös rockia ja poppia.

– Joku musiikki saattaa iskeä heti, mutta joitain teoksia tai jotain tyyliä pitää kuunnella vuosiakin, että siihen pääsee sisälle. On hieno fiilis, kun huomaa itselle vieraan musiikkityylin vähitellen avautuvan ja alkaa ymmärtää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pienenä Janne Tateno matki viulunsoittoa japanilaisilla syömäpuikoilla – nyt hän konsertoi Suomessa vanhojen opiskelukavereidensa kanssa

Hyvä elämä

Japaniin kotiutunut viulisti Janne Tateno kokee kahdessa kulttuurissa elämisen rikkautena. Opiskelukavereista koostuva La Tempesta -orkesteri tekee vuosittaisen esiintymisensä Olarin kirkossa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.