Kesätyö luonnon ja elämän rajallisuuden keskellä
Kuva: Sini Pennanen

Kuva: Sini Pennanen

Kesätyö luonnon ja elämän rajallisuuden keskellä

Hautausmaan kausityöntekijä Eija Kainulainen arvostaa luonnon läheisyyttä ja hyvää työporukkaa.

"Tämä on kymmenes kesäni hautausmaalla ja ensimmäinen kesäni Ruskeasannan hautausmaalla. Aikaisemmin olen ollut kausityöntekijänä Helsingissä. Tänä kesänä kukat ovat olleet loistavassa kunnossa, eikä niitä ole tarvinnut kastella.

Meillä on hyvä porukka. Muut kausityöntekijät ovat nuoria, tosi ihania ihmisiä. Minusta tämä on nuorille hyvä työpaikka: täällä näkee, mikä on jokaisen päätepysäkki ja oppii arvostamaan jokaista päivää. Olen viihtynyt todella hyvin.

En ole oikeasti puutarhuri, mutta asennehan ratkaisee. Nautin luonnosta ja siitä, että saan olla ulkona. Täällä on oravia ja erilaisia lintuja, kaksi hirveäkin meni aitojen yli. Täällä käyvät ihmiset ovat työn suola. He kehuvat ja kiittävät paikan kauneutta. Varsinkin ne, joilla suru on vielä lähellä, voivat kertoa hyvinkin henkilökohtaisia asioita.

Työni jatkuu lokakuun loppuun. Sitten hoidan taas 22-vuotiasta poikaani. Hän on kehitysvammainen ja autistinen. Tämä työ on minulle terapeuttista ja samalla sosiaalista elämää. En olisi vaihtanut tälle alalle ilman poikaani."

Jaa tämä artikkeli: