null Kirjoituspyyntö: Kirjoita masennuksesta ja hengellisyydestä

Puheenvuorot

Kirjoituspyyntö: Kirjoita masennuksesta ja hengellisyydestä

Pyydän Sinua kirjoittamaan masennuksesta ja hengellisyydestä tekeillä olevaan maisterin tutkielmaan. Tutkin niiden ihmisten kokemuksia, joilla on todettu masennus jossain elämänsä vaiheessa terveydenhuollon ammattilaisen toimesta. Tärkeitä ovat niin masennusta yhä sairastavien kuin jo toipuneiden kokemukset.

Miten masennus on vaikuttanut elämääsi? Mitä hengellisyys merkitsee sinulle? Miten kuvailisit hengellisyyden roolia sairastamisesi ja toipumisesi eri vaiheissa? Onko se esimerkiksi ollut voimavara tai haittaava tekijä?

Miten kuvailisit masennuksen sairastamisen ja toipumisen vaikutusta hengellisyyteesi? Koetko, että hengellisyydessäsi on tänä aikana tapahtunut muutoksia? Missä vaiheessa koet olevasi toipumisessasi? Miten kuvailisit omaa vakaumustasi? Oletko uskonnollinen tai uskonnoton, agnostikko tai ateisti, tai uskotko Jumalaan?

Voit vastata nimettömänä, mutta liitä mukaan ikäsi ja sukupuolesi. Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja anonyymisti ja niistä hävitetään tiedot, joiden perusteella vastaaja voitaisiin tunnistaa. Halutessasi voit jättää yhteystietosi mahdollista myöhempää haastattelupyyntöä varten.

Opinnäytetyötä ohjaa kirkkososiologian professori Anne Birgitta Pessi.

Samuel Salovuori
samuel.salovuori@helsinki.fi
PL 4, 00014 Helsingin yliopisto

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.