null Kirkkoherraehdokkaat avoimina

Timo Huuhtanen 15-vuotiaana rippijuhlissa kotipihalla Tuusulan Rusutjärvellä

Timo Huuhtanen 15-vuotiaana rippijuhlissa kotipihalla Tuusulan Rusutjärvellä

Kirkkoherraehdokkaat avoimina

Hakunilan kirkkoherranvaalin ehdokkaat paljastavat suosikkitelevisio-ohjelmansa, lempipuuhansa ja arvostamansa henkilön.

Hans Tuominen

Nimi ja ikä: Hans Tuominen, 40

Perhe: Vaimoni Mari ja tyttäremme Hanna-Maaria.

Työpaikka: Kehitän lapsi- ja nuorisotyötä Vantaan seurakunnissa, toimin monissa yhteistyöverkostoissa sekä kannan vastuuta muun muassa kirkolliskokouksessa.

Mihin olet itsessäsi erityisen tyytyväinen? Tulen toimeen erilaisten ja eri taustoista tulevien ihmisten kanssa. Osaan innostaa ja rohkaista muita. Olen oikeudenmukainen ja reilu, uskallan puuttua epäkohtiin. Pidän lasten ja nuorten puolia.

Suosikkitelevisio-ohjelmasi: Inhimillinen tekijä.

Haave, jonka aiot toteuttaa, jos sinusta tulee kirkkoherra: Jumalanpalvelus Hakunilan urheilupuistossa, väkeä 5000.

Mukava muisto lapsuudesta: Ensimmäinen teatteriproduktio 10-vuotiaana: käsikirjoitin ja ohjasin näytelmän Jesse James and Billy the Kid.

Lempipuuhasi: Soitan kitaraa ja pianoa, laulan eri kokoonpanoissa. Juoksen maratoneja ja soudan Sulkavalla.

Mikä saa sinut innostumaan? Ihmisten auttaminen ja uudet luovat ideat.

Ketä arvostat ja miksi? Säteilevää vaimoni: hän on empaattinen, sydämellinen ja kärsivällinen.

Mikä saa sinut nauramaan? Lapsen vallattomuus.

Mihin haluaisit kiinnittää enemmän hakunilalaisten huomiota? Yksinäisten vanhusten, syrjäytyneiden nuorten, yksinhuoltajaperheiden, työttömien ja maahanmuuttajien elämäntilanteisiin. Kirkkomme tulevaisuuden ratkaisee uskottavuus. Menemmekö sinne missä ihmiset ovat, annammeko tilaa uusille toimintatavoille, kohtaammeko tämän päivän ihmisen hengellisyyden, luotammeko ihmisten osaamiseen ja haluun toimia yhdessä, huolehdimmeko apua tarvitsevista?

Pahin ongelmasi puolisosi mielestä: Teen joskus liikaa töitä.

Paras saamasi oppi: Rakkauden kaksoiskäsky (Matt. 22:34–40).

Tätä emme sinusta tienneet: Olen asunut Vaaralassa. Aion juosta tutuissa Hakunilan maastoissa Jukolan viestin vuonna 2012 sekä vielä kerran maratonin alle kolmen tunnin.

Kirkkoherran top-3: 1) Ohjaa ihmisiä armollisen ja rakastavan Jumalan luo. 2) Tuo seurakunta lähelle ihmisten arkea. 3) Johda viisaasti, tee hyvää ja pidä heikoimpien puolta.

www.hanstuominen.net


 

Teijo Peltola

Nimi ja ikä: Teijo Peltola, 49

Perhe: Puoliso Minna, kasvatustieteiden maisteri, opettaja. Lapset Iina, 11, ja Matilda, 6.

Työpaikka: Tammelan seurakunta, jossa toimin kirkkoherrana.

Mihin olet itsessäsi erityisen tyytyväinen? Olen ollut haastavissa kirkon esimiestehtävissä sekä Suomessa että ulkomailla. Olen osannut johtaa työyhteisöjä suuntautumaan yhdessä samaan suuntaan. Samalla olen hankkinut paljon monikulttuurisuus- ja projektiosaamista.

Suosikkitelevisio-ohjelmasi: Erikoisjoukkue.

Haave, jonka aiot toteuttaa, jos sinusta tulee kirkkoherra: Olen jo kirkkoherra ja tiedän, että parhaat unelmat syntyvät ja toteutetaan yhdessä.

Mukava muisto lapsuudesta: Kesät Pohjanmaalla Evijärvellä.

Lempipuuhasi: Lasten harrastuksissa mukana eläminen.

Mikä saa sinut innostumaan? Keskustelut ystävien kesken.

Ketä arvostat ja miksi? Ihmisiä, joilla on oppimiseksi kääntynyttä elämänkokemusta iästä riippumatta: "Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaat jääräpäistä".

Mikä saa sinut nauramaan? Tilannekomiikka.

Mihin haluaisit kiinnittää enemmän hakunilalaisten huomiota? Seurakunta haluaa kulkea kaikkien hakunilalaisten rinnalla. Teemme sen elämällä rohkeasti kristittyinä ja käyden avointa ja rehellistä vuoropuhelua eri tavoin ajattelevien kanssa. Haluan johtaa seurakuntaa niin, että kuulemme ja myös vastaamme siihen, mitä ihmiset kysyvät.

Pahin ongelmasi puolisosi mielestä: Vaimoni, joka on Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun koordinaattori, on tätä kirjoittaessani Haitissa työtehtävissä, eikä hänellä ole mahdollisuutta osallistua haastatteluun.

Paras saamasi oppi: Kristinoppi.

Tätä emme sinusta tienneet: Tunnetko kokemukseen perustuvia näkemyksiäni kirkkoherranviran hoidosta (asioiden hoitaminen, ihmisten ja hallinnon johtaminen, kouluttajana toimiminen jne.)? Olen pohtinut kirkon tämän päivän haasteita pääkaupunkiseudulla ja sitä, miten niihin tulisi vastata. Kotisivuillani voit tutustua aiempaan työkokemukseeni ja sieltä löytyvät myös yhteystietoni.

Kirkkoherran top-3: Minna — Iina — Matilda.

www.teijopeltola.info


 

Timo Huuhtanen

Nimi ja ikä: Timo Huuhtanen, 54

Perhe: Vaimo Marja. Yksi lapsi, Jukka-Pekka, 29.

Työpaikka: Tuusulan seurakunta, kappalainen.

Mihin olet itsessäsi erityisen tyytyväinen? Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Suosikkitelevisio-ohjelmasi: Avara luonto, urheiluohjelmat, uutiset, Harrison Ford -elokuvat, saksalaiset ja englantilaiset poliisisarjat.

Haave, jonka aiot toteuttaa, jos sinusta tulee kirkkoherra: Tavata kaikki seurakunnan työntekijät ja keskustella kahden kesken jokaisen kanssa.

Mukava muisto lapsuudesta: Talviset mäkihypyt, lätkäpelit, "lusikkahiihtokilpailut" ja jäärata-ajot, kesän sotaleikit, urheilukisat, futismatsit ja iso kaveriporukka.

Lempipuuhasi: Lenkkeily aurinkoisena päivänä tai illalla katuvalojen loisteessa.

Mikä saa sinut innostumaan? Kun entiset rippikoululaiset tervehtivät kadulla.

Ketä arvostat ja miksi? Martti Ahtisaarta hänen pitkäaikaisesta toiminnastaan rauhan puolesta.

Mikä saa sinut nauramaan? Tahaton tilannekomiikka. Näyttelijä Kari Hietalahti parhaimmillaan.

Mihin haluaisit kiinnittää enemmän hakunilalaisten huomiota? Seurakunnan tulee olla paikka, jonka jokainen kokee omakseen. Seurakunta elää niin arjessa kuin juhlassakin. Seurakunta on dynaaminen vieden eri tavoin eteenpäin sanomaa Jumalan rakkaudesta. Seurakuntalaiset ovat työntekijöiden yhteistyökumppaneita. Kirkkoherrana vastaan, että yhteistyö toimii ja eri-ikäisillä seurakuntalaisilla on monipuolisia mahdollisuuksia toimintaan ja yhteisöllisyyden kokemiseen.

Pahin ongelmasi puolisosi mielestä: Liian painava kaasujalka, ajaminen liian lähellä edessä olevaa autoa.

Paras saamasi oppi: Saarna kannattaa valmistaa hyvin ja ajoissa.

Tätä emme sinusta tienneet: Nuorena harrastin kestävyysjuoksua. Parhaat saavutukset: piirinmestaruushopea 3000 metrillä ja 6. sija Korson puolimaratonilla ajalla 1.10.53.

Kirkkoherran top-3: Kyky kuunnella, oikeudenmukaisuus, kyky neuvotella.

www.timohuuhtanen.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.