null Kirkkohopeat varastettiin Oulunkylän vanhasta kirkosta

Oulunkylän vanhaa kirkkoa kutsutaan myös puukirkoksi. Oulunkylän uudempi kirkko, tiilikirkko, on jäämässä pois käytöstä.

Oulunkylän vanhaa kirkkoa kutsutaan myös puukirkoksi. Oulunkylän uudempi kirkko, tiilikirkko, on jäämässä pois käytöstä.

Ajankohtaista

Kirkkohopeat varastettiin Oulunkylän vanhasta kirkosta

Menetyksen rahallinen arvo tarkentuu myöhemmin.

Oulunkylän vanhaan ­kirkkoon murtauduttiin lauantaina 26.8. aamuviiden jälkeen. Varas tai varkaat rikkoivat ikkunan kivellä ja murtautuivat kassa­kaappiin.

Saaliiksi otettiin hopeiset ehtoollisvälineet ja kolme pulloa ehtoollisviiniä. Tekijä tai tekijät poistuivat ulko-ovesta.

– Kirkossa on kameravalvonta. Vartiointiliike oli paikalla seitsemän minuutin kuluttua hälytyksestä. Valvontakameran tiedot menevät poliisille, joka tutkii asiaa. Tietojen katsominen on suojattua, sanoo kirkkoherra ­Ulla Kosonen.

Maanantaina seurakunnassa inventoitiin varastettuja ehtoollisvälineitä. Syyskesän konfirmaatioiden vuoksi ehtoollisvälineitä on lainattu ja siirretty seurakunnan kirkosta toiseen.

Menetyksen rahallinen arvo tarkentuu myöhemmin, samoin rikosnimike. Kirkkohistoriallista arvoa ehtoolliskalustolla ei kuitenkaan ollut.

Murtovarkaudesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.