null Kirkoissa rumpali Jarkko Saarinen voi löytää soittofiiliksen tilan estetiikasta ja hienoista biiseistä

– Innostuin rumpujen soitosta pakkomielteisesti jo kuusivuotiaana. Kävin kolistelemassa naapurin tanssimuusikon rumpuja aina, kun se oli mahdollista, Jarkko Saarinen kertoo.

– Innostuin rumpujen soitosta pakkomielteisesti jo kuusivuotiaana. Kävin kolistelemassa naapurin tanssimuusikon rumpuja aina, kun se oli mahdollista, Jarkko Saarinen kertoo.

Ajankohtaista

Kirkoissa rumpali Jarkko Saarinen voi löytää soittofiiliksen tilan estetiikasta ja hienoista biiseistä

Tapanilan iltakirkossa hiljennytään Kari Tapion sävelin.

Jarkko ”Jakke” Saarinen, soitat rumpuja Tuomas Heikkilän bändissä Valoon päin -iltakirkossa. Kuka olet?

– Olen ammattimuusikko ja tehnyt parikymmentä vuotta töitä rumpalina. Duunit ovat tilkkutäkkiä raskaasta rokista jazziin. Kanttoriystäväni ovat värvänneet minua kirkon musiikkiprojekteihin. Innostun kaikesta hyvästä musiikista.

– Olin mukana 15 vuotta The Blanko -bändissä, joka soittaa progressiivista rokkia. Iltakirkossa soitettava Kari Tapion musiikki on aivan muuta, mutta sekin on hienoa musaa. Olen siitä yhtä fiiliksissä kuin raskaasta rokista.

Minkälaista on soittaa kirkossa?

– Kun menee kirkkoon soittamaan rumpuja, pitää olla herkällä fiiliksellä jo akustiikan takia. Kirkossa pelataan eri säännöillä kuin rokkiklubeilla.

– Kirkkotilassa soittofiilis pitää löytää muulla tavalla kuin soittamalla täysillä, koska lähtökohtaisesti siellä ei voi soittaa kovaa. Ihmiset tulevat kirkkoon hiljentymään. Soittofiiliksen voi löytää kirkon estetiikasta ja hienoista biiseistä.

Miksi Kari Tapion musiikki sopii kirkkoon?

– Moni varmasti löytää Kari Tapion laulujen teksteistä kosketuspintaa. Tekstit ovat elämänmakuisia. Niissä on rosoa, mutta myös toivoa. Teksteistä löytyy hengellinen kulma, jos sen haluaa kuulla.

– Kari Tapion biiseistä, jotka me soitamme iltakirkossa, suosikkini on Suuri voima. Se on vähän rokimpi kuin muut.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Myrskyn jälkeen soi Hakunilan iltakirkossa – Kari Tapion musiikki saa ihmiset laulamaan   

Ajankohtaista

Kari Tapion kuolemasta tulee joulukuussa kuluneeksi kymmenen vuotta. – Hän on monen suomalaisen tuntojen tulkki, sanoo kanttori Tuomas Heikkilä. Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.