null Kirkon ammattilaisten osaaminen kovaa valuuttaa häämessuilla

Näkymää Mennään naimisiin -messuilta Helsingistä.

Näkymää Mennään naimisiin -messuilta Helsingistä.

Kirkon ammattilaisten osaaminen kovaa valuuttaa häämessuilla

Papilta tiedustellaan muun muassa hääparin siunaamisesta, ja kanttorista sukeutuu suoranainen häämarssi-jukeboksi.

https://www.youtube.com/watch?v=3C6aqOASNAA

Seurakuntien ammattilaisten tietämys on kysyttyä häämessuilla, joiden kausi korkattiin käyntiin Helsingissä Mennään naimisiin -tapahtumalla 16.-17. tammikuuta: Helsingin, Espoon ja Vantaan yhteisellä osastolla papit ja kanttorit ohjeistivat häitään suunnittelevia vahvalla ammattitaidolla ja kokemuksen rintaäänellä.

”Kanttorin kanssa kannattaa sopia kaikesta vihkitilaisuuden musiikista. Kanttori voi antaa vinkkejä myös sellaisen musiikista, jonka esittämiseen hän ei itse osallistuisi”, kertoi kanttori Katri Vanhamäki Miten valitset häämusiikin -luennolla.

Luentojen välissä Vanhamäki ehti kertoa, että usein naimisiin aikovat tiedustelevat kanttoreilta hyvinkin persoonallisten kappaleiden soveltumista häämarssiksi.

”Itse olen soittanut muun muassa Angry birdsin tunnarin. Usein uuden kappaleen opettelu häämarssiksi on mahdollista, jos kanttorilla on siihen hyvä sovitus ja aikaa.”

Häämusiikkiluennolla kuuli myös oivallisia ohjeita kanttori Hanna Kakkosen suusta.

”Kirkossa voidaan vihkiä, jos molemmat ovat käyneet riparin ja kuuluvat kirkkoon. Ja jos toinen ei kuulu kirkkoon tai kuuluu johonkin toiseen uskontokuntaan, voi saada avioliiton siunaamisen. Se muistuttaa vihkimistä, mutta siinä tahdon-kysymys muotoillaan vain eri tavalla.”

Seurakuntien osastolla messuväkeä kuullut verkkopappi Markus Kartano kertoi, että monet pariskunnat tiedustelivat juurikin avioliiton siunaamisesta.

”Ja sen lisäksi tuttuja kysymyksiä kirkon ja papin varaamisesta.”

Toisilleen kaasoina toimivat Anna Stanius ja Jenni Valkonen vierailivat seurakuntien osastolla Mennään naimisiin -messuilla. Valkonen tiedusteli vihkivalan laatimisesta ja kuinka siihen voi itse vaikuttaa.

Lisää tietoa kirkollisten häistä saa myös Tahdon-illoissa, joista seuraava järjestetään huhtikuussa.

 

 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: