Kirkon kettu nimettiin Lauri-Kertuksi
Uteliaasta ketusta on tullut Helsingin pitäjän kirkonkylän maskotti. Kuva: Jenny Kontio

Kirkon kettu nimettiin Lauri-Kertuksi

Pyhän Laurin kirkon pihapiirissä viihtyvän punaturkin sukupuolineutraali nimi valittiin 63 ehdotuksen joukosta.

Pyhän Laurin kirkolla ja kappelilla alkoi syksyn aikana näyttäytyä rohkea kettu. Pian sille alettiin kaivata nimeä. Tikkurilan seurakunta päätti järjestää nimikisan. Kriteerinä oli, että nimen tulisi kuvastaa ketun asuinpaikkaa, eli Vantaan Pyhän Laurin kirkon tienoota. Nimiehdotuksia tuli kirkon Facebook-sivujen kautta kaikkiaan 63.

Ehdotusten joukosta löytyy esimerkiksi Repo Jolkkonen, Ristus Repolainen, Unilukkari, Martti, St. Fox, Pyhä Sylvi, Lauri Tähkä ja Pastori. Ylivoimaisesti eniten ehdotettiin kuitenkin Lauri-johdannaisia nimiä.

– Koska emme tiedä ketun sukupuolta, päätyi raatimme lopulta molemmat mahdollisuudet sisältävään Lauri-Kerttu-yhdistelmänimeen, kertoo Pyhän Laurin kirkon tapahtumakoordinaattori Susanna Lönnqvist.

Hääyön konsertti kiinnosti repolaista

Hänen mielestään repolaista kohtaan virinnyt kiinnostus kertoo siitä, miten tärkeä asia ympäröivä luonto on vantaalaisille ja miten sykähdyttäviksi kohtaamiset toisen luontokappaleen kanssa koetaan.

Nyt sukupuolineutraalin nimen saanut punaturkki kurkisteli Hääyö-tapahtumassa kappelin ovelta etkojen menoa ja tarkkaili myöhemmin kappelin ikkunan takaa Eva Alkulan ja Tomoya Nakain konserttia. Seurakunta kuitenkin toivoo, että uteliasta kettua ihaillaan sopivan matkan päästä eikä sitä ruokita.