null Tikkurilan kirkon tornissa päivystää kanahaukka

Haukka päivystää korkeimmalla kohdalla, ristin päällä.

Haukka päivystää korkeimmalla kohdalla, ristin päällä.

Tikkurilan kirkon tornissa päivystää kanahaukka

Sosiaalisessa mediassa pohditaan, onko lintu piruntorjuja.

Tikkurilan kirkon tornissa saalista päivystävä haukka on tällä viikolla herättänyt monenlaisia mietteitä niin linnun bonganneissa kaupunkilaisissa kuin sosiaalisessa mediassa.

Linnulla ei ole tornissa pesää, joten se kyllä löytää sijansa myös mahdollisesta uudesta kirkkokorttelista, jos nykyinen kirkko puretaan. Kanahaukka voi elää jopa 17–18 vuotta, joten nuori lintu saattaa hyvinkin nähdä uuden kirkon. Itse asiassa jo muutaman vuoden päästä, jos kaikki menee hyvin.

Kanahaukka on rauhoitettu lintu, ja niitä elää Suomessa noin 5000 paria. Yleensä se elää vanhoissa havumetsissä, mutta joskus kelpaavat nuoremmatkin metsät. Tornin ympärillä on muutama puu, mutta ehkä kanahaukkaa viehättää oivallinen tähystyspaikka, jossa ei tarvitse turhaan siipiään rasittaa.

Kanahaukka on nuori yksilö.

Kanahaukka on nuori yksilö.

Kanahaukka on yleensä arka, mutta saattaa tottua ihmisiin ja saalistaa myös taajamissa. Sen saaliseläimiä ovat varislinnut, kyyhkyt, rastaat ja oravat, joita kaikkia löytyy myös urbaanista elinympäristöstä. Teeripaistia Tikkurilasta ei löydy, korkeintaan grillikanaa, mutta sitä taas ei luonnoneläimelle pitäisi syöttää.

Facebookissa olevassa Vantaan puskaradiossa linnusta ja kirkontornista on hienoja kuvia ja hieman keskustelua. Kommenteissa on kiitelty linnun näköaloja, mutta myös pohdittu, kuvastaako petolintu tornissa kirkon rappiota . Lajiksi on tarjottu "Korson Piekanaa", "Tuuli sellaista" ja "Piruntorjujaa". Pettymys lienee suuri, kun osoittautuu, että se onkin vain kanahaukka.

Hieno ja tarkkasilmäinen eläin, jonka valvovilta silmiltä ei mikään Tikkurilassa jää huomaamatta.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: