null Kirkonkymppi on tehovalvonnassa: Espoonjoen tulva nousi lähes seurakuntien taloon asti

Espoonjoen tulva ulottuu Kirkonkympin takapihalle asti. Espoon keskuksessa sijaitsevassa rakennuksessa on Espoon tuomiokapitulin sekä kahden seurakunnan toimitiloja.

Espoonjoen tulva ulottuu Kirkonkympin takapihalle asti. Espoon keskuksessa sijaitsevassa rakennuksessa on Espoon tuomiokapitulin sekä kahden seurakunnan toimitiloja.

Ajankohtaista

Kirkonkymppi on tehovalvonnassa: Espoonjoen tulva nousi lähes seurakuntien taloon asti

Espoonjoen tulva on jo levinnyt Espoon seurakuntien rakennuksen takapihalle. Viikonlopun sateet uhkaavat pahentaa tilannetta.

Espoonjoki tulvii tällä hetkellä aivan Espoon seurakuntien virastotalo Kirkonkympin tuntumassa. Vesi ulottui keskiviikkona 11.10. pienellä alueella lähes rakennuksen seinään asti.

– Keskiviikkona iltapäivällä tilanne oli toistaiseksi pahin. Sen jälkeen tilanne on rauhoittunut ja vesi vetäytynyt useiden metrien päähän rakennuksesta, kertoo Espoon seurakuntien kiinteistöjohtaja Jorma Jussilainen.

– Vesi Kirkonkympin kohdalla on nyt korkeammalla kuin keskimäärin kevättulvien aikana. Joskus se on ollut korkeammallakin, ja vettä on tullut rakennuksen sisälle asti.

Jussilaisen mukaan torstain tulvahuippu oli seurakuntien virastotalolle riskitilanne. Rakennuksen ja joen välissä kulkeva kevyen liikenteen väylä on suljettu, sillä se on jäänyt veden alle. Samoin käy usein kevättulvien aikana.

Pelastusviranomaiset kävivät keskiviikkoaamuna tarkastamassa tilanteen. He arvioivat vedenpinnan nousevan vielä sentillä tai parilla, kuten tapahtuikin. Jussilaisen mukaan pelastusviranomaiset seuraavat tilannetta ja pohtivat yläjuoksulla olevien järvien patojen sulkemista tarvittaessa.

Joen vedenpinta on tehoseurannassa

Espoon seurakunnat seuraavat tarkasti tilannetta ja varautuvat toimenpiteisiin, mikäli vesi nousee uudelleen. Vartiointiliikkeen tarkastuskäyntejä lisättiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Seurakunnat varasivat käyttöönsä pumppukalustoa ja valmistautuivat tulvaveden poistamiseen, mikäli veden pinta nousisi rakennukseen asti.

Loppuviikoksi ennustetaan uusia sateita ja tulvatilanteen pahenemista.

– Odotamme, että vesi nousee lähipäivinä. Jos vertaa keskiviikkoon, nousuun on varaa ennen kuin Kirkonkymppi on vaarassa. Olemme yhteydessä viranomaisiin ja muihin asiantuntijoihin. Seuraamme heidän arvioitaan tilanteesta, sanoo Jussilainen.

Hänen mukaansa päätöksiä esimerkiksi alueen tehovartioinnin jatkamisesta tehdään päivä kerrallaan. Viikonlopun toimenpiteistä tehdään päätös perjantaina, kun ennusteet ovat tarkentuneet.

Kirkonkymppi sijaitsee Espoon keskuksessa Espoonjoen matalalla rantapenkereellä. Vuonna 2004 valmistuneessa rakennuksessa sijaitsee Espoon hiippakunnan tuomiokapituli sekä Espoon Tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin toimitiloja.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Paljon parjatusta Keski-Espoosta tehtiin historiikki

Hyvä elämä

Alue on historiateoksen kirjoittaneelle Pirkko Sillanpäälle ja monille muille rakasta kotiseutua.