null Kirsikkapuut kukkivat ja Hanami-juhla lähenee!

Ajankohtaista

Kirsikkapuut kukkivat ja Hanami-juhla lähenee!

Hanami-juhlaa vietetään sunnuntaina 21.5. Roihuvuoren Kirsikkapuistossa, jonka kirsikkapuut kukkivat nyt.

Vuosittaista Hanami-juhlaa vietetään sunnuntaina 21.5. klo 12-18 Roihuvuoren Kirsikkapuistossa. Hanami on Japanista levittäytynyt juhla, jonka keskeisenä tarkoituksena on katoavaisuutta symboloivien kirsikankukkien katseleminen. Kirsikankukinta kestää alle viikosta noin kahteen viikkoon, joten ole nopea. Kukat kukkivat juuri nyt.

Kirsikkapuut löysivät tiensä Helsinkiin Suomessa asuvan japanilaisen Norio Tomidan kautta. Hän keksi, että Helsingin japanilaiset yhtiöt ja asukkaat voisivat lahjoittaa Roihuvuoren puistoon kirsikkapuita. Näin avattiin Kirsikkapuisto vuonna 2007. Ensi sunnuntaina vietetään Kirsikkapuiston kymmenettä Hamina-juhlaa.

Sunnuntaina Kirsikkapuistossa on tarjolla ohjelmaa koko perheelle. Tapahtumassa on luvassa muun muassa parapara- ja butotanssiesityksiä, ikebanaa, origameja, teetaidetta, budo-esityksiä ja kotonsoittoa. Myynnissä on japanilaisia herkkuja. Tapahtuma on täysin ilmainen.

Hanami on yksi Japanin merkittävimmistä vuosittaisista kansanjuhlista. Sen juuret ulottuvat pitkälle samuraiden ajalle, jolloin samurait nauttivat kirsikkapuiden kukinnasta. Kukinta korostaa samurain elämää: kukka kypsyy, puhkeaa, loistaa hetken ja putoaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tietokirja: Ihminen tarvitsee metsää vähintään viisi tuntia kuukaudessa

Hyvä elämä

Miltei joka neljäs japanilainen käy stressiä helpottavissa metsäkylvyissä. Etelä-Koreassa luotetaan puiden eteeristen öljyjen voimaan.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.