null Kuinka espoolainen olet, Hannu Laaksonen?

Kotitalousopettaja Hannu Laaksonen tuntee olevansa kutsumusammatissaan. Kuva: Patrik Lindström

Kotitalousopettaja Hannu Laaksonen tuntee olevansa kutsumusammatissaan. Kuva: Patrik Lindström

Kuinka espoolainen olet, Hannu Laaksonen?

Oppilaat yllättyvät nähdessään tutun kotitalousopettajan Hannu Laaksosen kirkonpenkissä. Siitä syntyy hyviä keskusteluja.

20 % lammilainen

Olin monesti kirvesmiesisäni kanssa erilaisissa talkoissa, ja mukana olivat suvun muutkin miehet. Lammilaisuuteen kuuluu auttavaisuus, talkoohenki sekä vaatimattomuus. Pidin urheilusta, ja pelasin pesäpalloa Lammin Lujan riveissä. Koulussa olin laiska ja kopioin läksyt kavereilta. Tytöt kiinnostivat enemmän. Maatilan työt tulivat tutuksi, kun vietin aikaa serkun luona.

5 % sveitsiläinen

Olen ollut vapaaehtoistöissä sveitsiläisessä kongressihotellissa kahtenakymmenenä kesänä. Paikka on eri uskontojen kohtaamispaikka, jossa ruokaa laitetaan sadoille ihmiselle. Ruoka on yksinkertaista, tuoretta ja se tulee läheltä. Siellä kohtaan ihmisiä ympäri maailman, jotka tekevät hyviä asioita omissa yhteisössään. Se luo toivoa.

75 % espoolainen

Olen kutsumusammatissani kotitalousopettajana Kilonpuiston koulussa. Lasteni harrastusten myötä espoolaiset jalkapallokentät ja musiikkiopiston tilat ovat tulleet tutuiksi. Käyn sunnuntaisin kirkossa. Oppilaiden kanssa syntyy hyviä keskusteluja, kun he ovat huomanneet minut kirkonpenkissä.

Jaa tämä artikkeli: