null Kuinka lenkillä syntynyt puhe kosketti?

Kuinka lenkillä syntynyt puhe kosketti?

Kalevi ja Leena Lehtinen puhuivat kristityn rohkeudesta Hämeenkylän kirkossa to 23.3.

Marja-Riitta Isokuortti, 50,

Mistä tiesit tulla tilaisuuteen?

— Rukouspiirimme vetäjä kertoi tilaisuudesta. Sain tiedon myös Kalevi Lehtisen lähettikirjeestä. Se on tullut minulle jo pitkään, varmasti 15 vuoden ajan. Työskentelen kristillisessä koulussa opettajana ja käyn eri seurakuntien tilaisuuksissa. Aiemmin kävin eri tilaisuuksissa useamman kerran viikossa, nykyisin en enää niin usein.

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

— Mieleen jäi se, että meidän ei pitäisi olla potilaita vaan toimintakykyisiä, terveitä sotilaita. Lehtisen lähettikirjeissä on puhuttu tästä aiemmin ja sieltä olin alleviivannut juuri tämän kohdan.

Pisteillä 1-5, millainen ilta oli?

— Annan 4,5 pistettä. Saimme kuulla raikasta puhetta. Sanoma oli selkeä ja se rohkaisi toimintaan. Jollei jaksa ottaa kymmentä askelta, voi ottaa yhden askeleen.

Markku Hannukka, 54,

Mistä tiesit tulla tilaisuuteen?

— Ystäväni näki ilmoituksen Vantaan Laurissa ja pyysi minua mukaan. Oli itsestään selvää, että lähden. En ole käynyt kovin usein seurakunnan tilaisuuksissa. Olen liittynyt kirkkoon vasta puoli vuotta sitten. Aiemmin olen ollut vapaissa seurakunnissa. Tällaisia kokouksia saisi olla enemmän.

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

— Heti muistan yleisen pappeuden eli me kaikki olemme pappeja. Meidän pitäisi osata rukoilla toisten puolesta ja kertoa Jeesuksesta. Meidän kaikkien tulisi osallistua eikä vain istua passiivisesti kirkon penkissä. Olen kerran aiemmin ollut kuulemassa Kalevi Lehtistä Heinävedellä. Olen myös lukenut melkein kaikki hänen kirjoittamansa kirjat.

Pisteillä 1-5, millainen ilta oli?

— 5. Kalevi Lehtinen kertoo sanomansa selkeästi ja yksinkertaisesti. Hänen puheissaan on aina armo mukana.

Kalevi Lehtinen, 73,

Miten illan puhe syntyi?

— Mietin tämän illan julistusta eilen lenkillä. Mukana oli uutta ja vanhaa. Mietin, mitä halusin näille ihmisille sanoa, ja kokosin sanoman kymmeneksi kohdaksi.

Mitä jäi päällimmäisenä mieleen?

— Mieleen jäi kaunis kirkko ja joidenkin ihmisten kohtaaminen. Tapasin armeija-aikaisen ystäväni. Olimme hänen kanssaan yhtä aikaa reserviupseerikoulussa Haminassa. Olimme samassa tuvassa ja kävimme samassa raamattupiirissä. Olen tavannut hänet muutaman kerran vuosien varrella. Tämäniltainen tapaaminen tuli minulle yllätyksenä, ja se todella sykähdytti.

Pisteillä 1-5, millainen ilta oli?

— Vaikea sanoa, kun olin itse tekemässä tapahtumaa. Antaisinko 4 pistettä? Se harmitti, että ajoimme harhaan Hämeenkylän kirkolle tultaessa. Riitta Ahoselle annan pisteitä tapahtuman järjestelyiden vaatimasta sinnikkyydestä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.