null Kuinka vantaalainen olet, Anna Kangas?

Anna Kankaan lapsuuskuvia voi bongata Kivistön raitin sähkökaapeista. Kuva: Saara Vuorjoki.

Anna Kankaan lapsuuskuvia voi bongata Kivistön raitin sähkökaapeista. Kuva: Saara Vuorjoki.

Kuinka vantaalainen olet, Anna Kangas?

Anna Kangas, 40, on palannut lapsuusmaisemiinsa Kivistöön.

96 % vantaalainen

Asuin elämäni ensimmäiset 20 vuotta Kivistössä vanhempieni, isoveljen ja pikkusiskon kanssa. Päästyäni opiskelemaan kansatiedettä yliopistoon muutin ensimmäiseen omaan kotiini Martinlaaksoon. Poikaystäväni kanssa perustimme yhteisen kodin Myyrmäkeen. Menimme naimisiin, saimme ensimmäisen lapsemme ja muutimme Martinlaaksoon.

Minulla oli aina ollut fiilis, että kotikylään on vielä päästävä. Kun omakotitalomme valmistui vuonna 2011, muutimme Kivistöön kolmen lapsemme kanssa. Uuden Kivistön raitin sähkökaapeista voi bongata lapsuuskuviani. Töihin Vantaan kaupunginmuseoon kuljen nyt Kehärataa pitkin.

2 % sulkavalainen

Äitini on kotoisin Sulkavalta Etelä-Savosta. Vietimme kesäisin pitkiä aikoja mummilassa ja sieltä ovat parhaat lapsuusmuistoni. Vanha mummila on nyt kesämökkikäytössä. Myös omat lapseni tykkäävät olla siellä.

2 % kuusamolainen

Isäni on kotoisin Kuusamosta. Tyttönimeni on Alavuotunki, joka on järvi Kuusamossa. Sukumme kesämökki sijaitsee keskellä erämaata Junga-järven rannalla. Mökki ja maisema eivät ole juurikaan muuttuneet sitten lapsuuteni.

Jaa tämä artikkeli: