null Kuinka vantaalainen olet, Aram Aflatuni?

Aram Aflatuni asuu lapsuudenkodissaan Ylästössä. Kuva: Saara Vuorjoki

Aram Aflatuni asuu lapsuudenkodissaan Ylästössä. Kuva: Saara Vuorjoki

Kuinka vantaalainen olet, Aram Aflatuni?

Aram Aflatunin, 40, kodin ovet ovat aina auki myös naapuruston lapsille.

40 % vantaalainen

Vantaa on kuin vastaanottokeskus suomalaisille. Se kasvatti minusta kansainvälisen ja lähetti maailmalle, mutta jostain syystä palaan aina takaisin. Nyt asun lapsuudenkodissani Ylästössä.

10 % ruskelalainen

Äidinpuoleiset isovanhempani ovat pientilallisia Ruskelan kylästä Vihdistä. Aina samassa paikassa peltojen keskellä elänyt voi olla tosi umpimielinen tai sitten sydämeltään avara. Arvostan sitä, miten isovanhempani ottivat vastaan Suomeen 1960-luvulla tulleen iranilaisen isäni.

50 % maailmankansalainen

Meillä kaikilla on kuori, jotta emme ahdistuisi epäoikeudenmukaisuudesta. Jotkut kokemukset menevät kuoren läpi ja muuttavat sisintä. Viettäessäni kuukauden Siperian Komissa näin, kuinka vähän ihmisellä voi olla, ja että siitäkin voi jakaa. Kabulissa Afganistanissa Ylen toimittajana näin, kuinka isät raivasivat käsin miinoja suojellakseen perheitään. Isäni kotikaupungissa Iranin Hamadanissa en ole käynyt, mutta se tuntuu olevan suomalaisin osa Irania. Siellä on pakkasta, ja osa ihmisistä on vähän juntteja. En tunne itseäni iranilaiseksi, mutta vähän hamadanilaiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: