null Kuinka vantaalainen olet, Catharina Zühlke?

Catharina Zühlken lapsuudenkoti Vapaalassa on yhä hänelle tärkeä paikka, vaikka virallisesti oma koti onkin nyt Martinlaaksossa. Kuva: Saara Vuorjoki

Catharina Zühlken lapsuudenkoti Vapaalassa on yhä hänelle tärkeä paikka, vaikka virallisesti oma koti onkin nyt Martinlaaksossa. Kuva: Saara Vuorjoki

Hyvä elämä

Kuinka vantaalainen olet, Catharina Zühlke?

Catharina Zühlke, 25, julkaisi keväällä ensimmäisen levynsä.

80 % vantaalainen

Tapahtui mitä vaan, paikka, jota kutsun kodikseni, on Vapaalassa. Se on 1930-luvulla rakennettu omakotitalo, joka kuuluu edesmenneen äitini suvulle. Minä ja kaksi siskoani vietämme siellä yhä paljon aikaa. Kun olin lapsi, Vapaala oli asuinpaikkana oikea lintukoto. Naapurit tunnettiin nimeltä, eikä ovia tarvinnut lukita.

Olen asunut välillä myös Espoon Haukilahdessa. Puoli vuotta sitten muutin avomieheni kanssa Martinlaaksoon.

20 % maailmankansalainen

Isäni on Suomessa syntynyt, mutta sukujuuriltaan saksalainen. Saksan-sukulaiset ovat käyneet paljon täällä ja me siellä. Ensimmäinen esiintymiseni laulajana tapahtui lasten karaokessa Saksan-laivalla, kun olin 3-vuotias. Nyt keikkailen Zühlke-artistinimellä.

Kun olin 14-vuotias, muutimme koko perhe vuodeksi Singaporeen isän työn vuoksi. Se oli avartava kokemus. Singaporessa sain paljon ystäviä ja opin englantia. Sekä äitini sisko että veli asuvat Portugalissa, joten minulla on maassa paljon serkkuja. Olen viettänyt paljon aikaa myös siellä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.