Kuinka vantaalainen olet, Heli Kolho?
Heli Kolho, 67, on kuvannut enkelihahmoja. Kuva: Saara Vuorjoki

Heli Kolho, 67, on kuvannut enkelihahmoja. Kuva: Saara Vuorjoki

Kuinka vantaalainen olet, Heli Kolho?

Heli Kolho kokee olleensa enkelin suojeluksessa.

25 % savonlinnalainen

Olen nelilapsisen perheen esikoinen. Asuimme Savonlinnan seudulla, välillä Sulkavalla ja lopulta Savonlinnan Aholahdessa, missä vanhemmillani oli kauppa ja kioski. Tätini mies oli talonmiehenä Olavinlinnassa. Sanon sitä leikkimökikseni. Olin nuorena kesätöissä Saimaan-laivoilla.

10 % helsinkiläinen

Muutin Helsinkiin, kun aloitin hotelli- ja ravintola-alan opinnot. Pääsin töihin Matkailun edistämiskeskukseen. Olin mallina, kun tuleva mieheni otti Savonlinnassa mainoskuvia. Hoidin hänen tytärtään seuraavana päivänä. Sanoin, että voin olla myöhemminkin lastenhoitajana. Menimme naimisiin vuonna 1981, jolloin myös esikoiseni syntyi.

65 % vantaalainen

Muutimme Louhelasta kolmen lapsen kanssa Vantaanpuistoon vuonna 1984. Olen työskennellyt pitkään mieheni valokuvausalan yrityksessä. Valmistuin valokuvaajaksi vuonna 2002. Sairastuin rintasyöpään ja melanoomaan vuonna 2009. Seuraavana keväänä pidin enkeliaiheisen valokuvanäyttelyn. Ensimmäisessä minun ja ystäväni tekemässä kirjassa on lumen ja jään muovaama enkelihahmo, jonka kuvasin Enontekiön-mökillämme avannon reunassa.

Jaa tämä artikkeli: