null Kun Pekka Haahti laulaa, nainen saa ammatin – Naisten Pankki järjestää tukikonsertin kehitysmaiden naisille

– On suurenmoinen asia, että laulamalla voin antaa jollekin ammatin, Pekka Haahti toteaa.

– On suurenmoinen asia, että laulamalla voin antaa jollekin ammatin, Pekka Haahti toteaa.

Ajankohtaista

Kun Pekka Haahti laulaa, nainen saa ammatin – Naisten Pankki järjestää tukikonsertin kehitysmaiden naisille

Temppeliaukion kirkossa järjestettävällä Laula naiselle ammatti -konsertilla tuetaan kehitysmaiden naisten mahdollisuuksia parempaan elämään ja toimeentuloon.

Sellisti, baritoni ja soitonopettaja Pekka Haahti esiintyy Laula naiselle ammatti -konsertissa Temppeliaukion kirkossa toukokuun lopulla. Konsertilla tuetaan kehitysmaiden naisten mahdollisuuksia parempaan elämään ja toimeentuloon.

Tunnin kestävässä klassisen musiikin konsertissa soittaa myös pianisti Seppo Tarhio. Duo on esiintynyt yhdessä jo yli kaksikymmentä vuotta, mutta nyt ensimmäistä kertaa Temppeliaukion kirkossa.

Haahden päätyminen muusikoksi ei ollut yllättävää, sillä perheessä on useita musiikin ammattilaisia ja muusikon ura kiinnosti jo lapsuudessa. Vanhemmat hankkivat Pekalle sellon tämän ollessa 7-vuotias. Koululainen viihtyi myös oopperassa ja teatterin maailmassa, mistä löytyi innostus lauluun. Myöhemmin tie vei opintoihin Turun konservatorioon, ja A-kurssi valmistui sekä sellossa että laulussa.

Konserttiohjelmaa Haahti kuvailee monipuoliseksi. Siihen kuuluu sooloesityksiä sellolle ja pianolle. Lisäksi kuullaan suomalaisten runoilijoiden tekstejä laulettuna ja pianon säestyksellä. Mukana on teoksia Debussyltä ja Ravelilta. Tilaisuuden tunnelma halutaan pitää intiiminä, ja se päätetään yhteisesti laulettuun Suvivirteen.

– Tämä on tällainen hyvän mielen konsertti, Haahti kuvailee.

Haahdin oli helppo suostua esiintymään Laula naiselle ammatti -konsertissa. Ajankohta osuu lähelle hänen syntymäpäiväänsä, ja konsertointi on mainio tapa juhlia sitä.

– On suurenmoinen asia, että laulamalla voin antaa jollekin ammatin, Haahti toteaa.

Tilaisuuteen ei ole pääsymaksua. Halutessaan voi ostaa ohjelman, josta saadut varat käytetään lyhentämättöminä kehitysmaiden naisten tukemiseen Naisten Pankin hankkeiden kautta. Tilaisuuden järjestää Naisten Pankki yhteistyössä Töölön seurakunnan ja esiintyjien kanssa.

Naisten Pankki on vuonna 2007 perustettu suomalainen vapaaehtoisyhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten ammatti- ja yrittäjyyskoulutuksen sekä omaehtoisen toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. 11 toimintavuotensa aikana se on kerännyt varoja noin 13 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja on Naisten Pankin viestintäryhmän vapaaehtoinen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kesä on täällä! Lumoudu luonnosta ja kajauta ilmoille Suvivirsi

Ajankohtaista

Suvivirsi sekä muut kesäiset virret ja laulut kaikuvat ympäri maata 27. toukokuuta. Silloin vietetään Suvivirren sunnuntaita.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.