Kutsunäyttely haastaa taiteilijat pohtimaan totuutta

Taidenäyttelyyn toivotaan tuoretta näkökulmaa reformaation 500 vuotta vanhaan teemaan.

Hämeenkylän seurakunta järjestää kuvataiteen ammattilaisten ja ammattiin opiskelevien kutsunäyttelyn 22.10.–12.11. Hämeenkylän kirkossa.

Näyttely on osa Vantaan seurakuntien reformaation juhlavuoden tapahtumia. Tänä vuonna vietetään länsimaista yhteiskuntaa vahvasti muokanneen reformaation 500-vuotisjuhlaa.

Taiteilijat haastetaan pohtimaan totuutta ja sen erilaisia ilmentymiä tässä ajassa taiteen keinoin. Teoksissaan taiteilijoita kehotetaan pohtimaan muun muassa sitä, olemmeko tänä päivänä lähempänä totuutta kuin ennen tai voiko totuuden kanssa olla kosketuksissa syvimmillään vain uskon kautta.

– Olemme halunneet kutsua myös taidetta opiskelevat mukaan vuoropuheluun. Olisi hienoa saada nuorilta taiteilijoilta tuoretta näkökulmaa reformaation 500 vuotta vanhaan teemaan. Rohkaisemme myös erityisesti vantaalaisia taiteilijoita osallistumaan, kertoo näyttelyn kuraattori Laura Ohtonen.

Taidenäyttelyn toivotaan koostuvan hyvin erilaisista totuuteen liittyvistä kannanotoista. Korkeatasoisesta modernista kirkkotaiteestaan tunnettu Hämeenkylän kirkko tarjoaa erinomaiset puitteet kuvataiteen erilaisille teoksille. Installaatioita ei kuitenkaan näyttelyyn voida ottaa näyttelytilan rajoitusten vuoksi. Taidenäyttely on esillä mahdollisesti myös Vantaan muissa seurakunnissa syksyllä 2017 ja kevättalvella 2018.