null Kuusi henkilöä on ehdolla Rekolan kirkkoherraksi

Kuusi henkilöä on ehdolla Rekolan kirkkoherraksi

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on arvioinut Rekolan seurakunnan kirkkoherran virkaan hakeneiden kelpoisuuden. Hakijoita oli seitsemän, joista kelpoisiksi hakijoiksi todettiin kuusi. Hakijoista neljä on pyydetty pitämään iltatilaisuus ja –messu seurakunnassa.

Kelpoiset hakijat ovat medialähetysjärjestö Sanansaattajien hallintopalvelujohtaja Timo Lankinen, Hyvinkään seurakunnan kappalainen Laura Maria Latikka, Rekolan seurakunnan kappalainen Marja-Liisa Malmi, Leppävaaran seurakunnan kappalainen Juha-Pekka Rissanen, Rekolan seurakunnan vt. kirkkoherra Juha Ropponen ja pastori Johannes Tikka.

Rekolan seurakuntaneuvoston vaalityöryhmä on valinnut neljä ehdokasta, joita pyydetään pitämään iltatilaisuus ja –messu. Valitut ehdokkaat ovat Juha Ropponen, Marja-Liisa Malmi, Juha-Pekka Rissanen ja Laura Maria Latikka.
 
– Valinta perustuu hakijoista käytettävissä oleviin tietoihin, joita ovat hakemusasiakirjojen lisäksi kapitulin lausunton hakijoista. Jos ilmenee valintaan vaikuttavia uusia tekijöitä, niin myös kaksi muuta hakijaa voidaan kutsua myöhemmin osallistumaan vastaavanlaiseen tapahtumaan mukaan, siihen ei todellakaan mitään estettä, kertoo Rekolan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Markku Nieminen.
 
Rekolan kirkkoherranvaali toimitetaan välillisenä eli uuden kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto. Välillinen vaali on kirkossa ollut mahdollinen tämän vuoden alusta. Välillinen vaali mahdollistaa sen, että hakijoita voi olla kymmeniä, mutta kaikille ei ole mahdollista järjestää samanlaisa mahdollisuuksia esittäytyä.
 
– Kaikki kuusi hakijaa kutsutaan kuitenkin neuvoston henkilökohtaiseen haastatteluun ja kaikki hakijat ovat myös vaalissa mukana, koska ovat kelpoisia hakijoita.

Hakijat on tarkoitus esitellä seurakuntalaisille iltatilaisuuksissa kevään aikana 7.5. alkaen. Lista esittäytymisistä on jutun lopussa. Uusi kirkkoherra on toiveissa saada valittua ennen juhannusta.

Seurakuntaneuvosto edellyttää uudelta kirkkoherralta muun muassa kykyä johtaa ja motivoida henkilöstöä, vahvaa talousosaamista sekä kykyä toimia eri tavoin ajattelevien kanssa.

Lue Vantaan Laurin juttu hakuprosessista:

Rekolan kirkkoherraksi haki seitsemän pappia

Rekolan seurakunnan kirkkoherranvaalien ehdokkaat esittäytyvät toukokuussa:

  • Ti 6.5. klo 18–20, Juha Ropponen, esittäytyminen, keskustelu ja iltamessu
  • Ke 7.5. klo 18–20, Marja-Liisa Malmi, esittäytyminen, keskustelu ja iltamessu
  • Ke 14.5.klo 18–20, Juha-Pekka Rissanen, esittäytyminen, keskustelu ja iltamessu
  • To 15.5.klo 18–20, Laura Maria Latikka, esittäytyminen, keskustelu ja iltamessu

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Sekä Olarin että Rekolan kirkkoherranvirkaan hakee seitsemän pappia

Ajankohtaista

Espoon Olarissa kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto, Vantaan Rekolassa on kansanvaali. Yksi hakijoista hakee molempiin paikkoihin.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.