null Sekä Olarin että Rekolan kirkkoherranvirkaan hakee seitsemän pappia

Olarin ja Rekolan seurakunnat valitsevat keväällä kumpikin uuden kirkkoherran.

Olarin ja Rekolan seurakunnat valitsevat keväällä kumpikin uuden kirkkoherran.

Ajankohtaista

Sekä Olarin että Rekolan kirkkoherranvirkaan hakee seitsemän pappia

Espoon Olarissa kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto, Vantaan Rekolassa on kansanvaali. Yksi hakijoista hakee molempiin paikkoihin.

Sekä Espoon Olarin että Vantaan Rekolan seurakunnan kirkkoherranviran hakuajat umpeutuivat tänään kello 15.

Hakemukset toimitettiin Espoon ja Helsingin hiippakuntien tuomiokapituleihin, jotka ennen valinnan siirtymistä seurakuntiin arvioivat hakijoiden kelpoisuuden.

Olarissa on välillinen vaali eli valinnan tekee luottamushenkilöistä koostuva seurakuntaneuvosto. Tuomiokapituli antaa sitä ennen hakijoista lausunnon seurakuntaneuvostolle.

Rekolassa valinnan tekevät seurakuntalaiset välittömässä vaalissa. Tuomiokapituli asettaa sitä varten kolme parasta hakijaa vaalisijoille siinä järjestyksessä kuin heidät katsotaan taitaviksi ja kykeneviksi virkaan. 18 vuotta täyttäneet Rekolan seurakunnan jäsenet pääsevät sitten äänestämään kirkkoherrasta. Vaalin ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Olarin kirkkoherran virkaan hakee seitsemän pappia. He ovat Markku EloPetri Laitinen, Antti Malinen, Ari Oinas, Timo Waris, Kaisa Yletyinen ja Heidi Zitting.

Rekolan kirkkoherraksi hakee seitsemän pappia. He ovat Pirkko Hänninen, Jussi Koski, Laura Leverin, Harri Nurminen, Johannes Tikka, Timo Waris ja Henrik Wikström.

Yhteensä hakijoita on 13, sillä Timo Waris hakee kumpaakin avoinna olevaa paikkaa.

Olarin seurakunnassa on noin 27 000 seurakuntalaista ja 55 työntekijää. Nykyinen kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja jää eläkkeelle ensi vuoden syyskuussa ja uusi kirkkoherra aloittaa lokakuun alussa.

Rekolassa on noin 12 000 seurakuntalaista ja 23 työntekijää. Edellinen kirkkoherra Laura Maria Latikka siirtyi elokuussa Turun Maarian seurakunnan kirkkoherraksi.

Kirkkoherran virkaa voivat hakea papit, jotka ovat suorittaneet pastoraalitutkinnon ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon. Lisäksi seurakunnat ovat asettaneet omia edellytyksiään kirkkoherraksi haluaville.

Juttuun on 24.11. kello 15.59 korjattu Rekolan seurakunnan jäsenmäärä, joka on 12 000.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.