null Kymppisynttäreillä iloitaan ja syödään täytekakkua Espoossa

– Lasten Kymppisynttäreitä vietetään Tuomiokirkon seurakuntatalossa. Juhla päättyy kirkossa vietettävään kirkkohetkeen, Pirjo Myllärniemi sanoo.

– Lasten Kymppisynttäreitä vietetään Tuomiokirkon seurakuntatalossa. Juhla päättyy kirkossa vietettävään kirkkohetkeen, Pirjo Myllärniemi sanoo.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Kymppisynttäreillä iloitaan ja syödään täytekakkua Espoossa

Lapselle on iso asia täyttää kymmenen vuotta. Espoon tuomiokirkkoseurakunta järjestää tänäkin vuonna isot Kymppisynttärit.

Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo täyttyy 10.10. Kymppisynttärien juhlaväestä. Mistä on kyse, nuorisotyönohjaaja Pirjo Myllärniemi?

– Lapselle on iso asia täyttää kymmenen vuotta, ja sitä kannattaa juhlia. Silloin hän ei ole enää pieni mutta ei vielä isokaan. Kirkko haluaa olla mukana tässä juhlahetkessä. Olemme kutsuneet kaikki kymmenen vuotta tänä vuonna täyttävät Espoon tuomiokirkkoseurakunnan jäsenet yhteisille Kymppisynttäreille, jotka järjestetään tietenkin 10.10.

Tarjotaanko siellä synttärikakkua?

– Totta kai. Sen lisäksi juhlaohjelmaan sisältyy pientä kisailua, nuorten esittämä näytelmä ja Pekka Laukkarisen upea konsertti. Myös leikkiä on luvassa. Juhlan päätteeksi siirrymme Tuomiokirkkoon, jossa on lyhyt kirkkohetki. Sinne on kutsuttu myös lasten vanhemmat.

– Lopuksi annamme synttärisankareille pienen kassin, jossa on onnittelukortti ja lahja. Esimerkiksi viime vuonna lahjana oli juhlaa varten suunniteltu muki.

Järjestetäänkö Kymppisynttärit joka vuosi?

– Kyllä. Niitä on järjestetty seurakunnassamme jo pitkään. Silloin seurakuntatalo on aina täynnä lapsia, naurua ja iloa. Lasten kasvoista näkyy, että heillä on hauskaa. Se on leppoisa juhla, jossa ei tarvitse jännittää ja jossa ei edellytetä juhlapukeutumista. Pekka Laukkarisen konsertti kuuluu juhlien vakio-ohjelmistoon.

– Kirkossa on järjestetty juhlia kymmenvuotiaille jo pitkään. Haluamme omassa seurakunnassamme pitää kiinni tästä hienosta perinteestä.

Jaa tämä artikkeli: