Kysyn vaan: Miksi Hakunilan terveyskeskuksen yksityistäminen puretaan?

Kysyn vaan: Miksi Hakunilan terveyskeskuksen yksityistäminen puretaan?

Hakunilan terveysaseman toiminnasta on vuodesta 2012 vastannut Attendo Oy. Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 19.5. kokouksessaan, että ensi vuoden alusta alkaen terveysasema on taas kaupungin omaa toimintaa. Miksi, Vantaan kaupungin terveyspalvelujen johtaja Timo Aronkytö?

– Kolme vuotta sitten oli paha lääkäripula ja Hakunilassa jouduttiin käyttämään vuokralääkäreitä, jotka ovat kalliimpia kuin omat lääkärit. Nyt tilanne on muuttunut, ja saamme hyvin omia lääkäreitä Vantaalle. Tai näin ainakin uskomme.

Miten lääkäritilanne on muuttunut?

– Ei tilanne olekaan kaikkialla muuttunut, sillä ainakin Espoolla on nyt vaikeuksia löytää lääkäreitä. Vantaalla on nykyään parempi maine: on opetusterveyskeskuksia, hyvät esimiehet ja hyvä esimiesten tuki. Turhaa byrokratiaa on myös karsittu, joten lääkärit voivat keskittyä perustehtäväänsä.

Miksi juuri Hakunilaan oli vaikea saada lääkäreitä muutama vuosi sitten?

– Länsi-Vantaalla ei tosiaan ole ollut vastaavia ongelmia. Hakunila on syrjäinen paikka. Monet lääkärit asuvat Länsi-Vantaalla, Tikkurilan alueella tai Helsingissä. Hakunila ei myöskään ole sosioekonomisesti kovin hyvin pärjäävää aluetta. Siellä on myös paljon ulkomaalaistaustaista väkeä. Sinne tarvitaan lääkäreitä, jotka todella haluavat vaikuttaa ihmisten elämään.

Huomaako tavallinen hakunilalainen eroa, kun terveyskeskuksen toiminta siirtyy taas Attendolta kaupungille?

– Ei hän todennäköisesti huomaa.

Attendon aikana lääkärille on päässyt entistä useampi. Silloin kun toiminta oli kaupungilla, moni ohjattiin hoitajan vastaanotolle. Muuttuuko tämä?

– Osittain kyllä. Esimerkiksi diabetesseurannat ja sairausloma-asiat voidaan hoitaa hoitajan vastaanotolla. Yksityistämisen aikana hoitajat eivät ole olleet ihan niin päteviä kuin mitä kaupungin omat hoitajat ovat.

Jaa tämä artikkeli: