null Kysyn vaan: Miksi seniorit lenkkeilevät kauppakeskuksessa?

Kuva: Eili-Kaija Kuusniemi

Kuva: Eili-Kaija Kuusniemi

Kysyn vaan: Miksi seniorit lenkkeilevät kauppakeskuksessa?

Vantaan kaupunki ja kauppakeskus Jumbo ovat alkaneet järjestää senioreille ohjattuja kävelylenkkejä kauppakeskuksen tiloissa. Ensimmäinen lenkki oli 6.9. Miten se sujui, liikuntapäällikkö Leena Rusanen?

– Meni kuulemma oikein hyvin. Paikalla oli 12–15 henkilöä. Mukana oli liikunnanohjaaja ja seniorikuntosalien vertaisohjaaja.

Miten tämä idea syntyi?

– Aloite tuli Jumbosta, mutta meilläkin oli aiheesta puhuttu. Ainakin kauppakeskus Sellossa Espoossa vastaavia ohjattuja kävelylenkkejä on jo kokeiltu.

Kuinka usein ohjattuja kävelylenkkejä on tarkoitus järjestää ja kauanko ne kestävät?

– Loppuvuoden ajan näitä on kerran kuukaudessa, joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Jos kysyntää on, tästä voi tulla pysyvää toimintaa.

– Lenkeille on varattu aikaa 45 minuuttia, mutta siitäkin voidaan joustaa tilanteen ja osallistujien jaksamisen mukaan.

Eikö tässä ole riskinä se, että osallistujat lähtevät shoppailemaan kesken lenkin?

– Ei se ole kiellettyä, mutta siinä jää kyllä porukasta pois, jos poikkeaa kauppaan lenkillä ollessaan. Tarkoitus on liikkua ryhmässä ja jos herää halu ostaa jotakin, lenkin jälkeen niin voi tietysti tehdä. Kauppakeskuksella on ollut ajatuksena, että lenkin jälkeen liikkeissä voisi olla vaikka tuote-esittelyjä tälle ryhmälle.

Nuoremmissa ikäluokissa toiset liikkuvat paljon ja toiset todella vähän. Päteekö se myös senioreihin?

– Siitä on kyllä näyttöä, että liikuntatottumukset muodostuvat jo lapsuudessa, mutta en osaa sanoa sen tarkemmin. Sitä kuitenkin toivomme, että kauppakeskuskävelyt tavoittaisivat sellaisia, joita muut liikuntapalvelut eivät. Keski-Vantaalla on aika vähän ohjattua liikuntaa.

Jaa tämä artikkeli: