null Kysyn vaan: Miksi Vantaalle pitäisi saada maauimala?

Kuva: Eili-Kaija Kuusniemi

Kuva: Eili-Kaija Kuusniemi

Kysyn vaan: Miksi Vantaalle pitäisi saada maauimala?

Vantaalla kerätään nimiä kuntalaisaloitteeseen, jolla halutaan saada Tikkurilaan maauimala vuoteen 2020 mennessä. Tämä ei ole ensimmäisen kerta, kun asiaa joku ajaa. Miksi päätit ryhtyä toimeen nyt, kuntalaisaloitteen laatija Juha Järä?

– Juuri sen takia, että asia on ollut esillä niin kauan. Tuntui, ettei se etene ja aloin miettiä, että mikä tässä on.

– Olen sellainen ihminen, joka tarttuu toimeen, jos jotakin vaan voi tehdä. Mietin, mikä olisi oikea vaikuttamistapa ja päädyin tähän kuntalaisaloitteeseen. Jos 2 prosenttia äänioikeutetuista kuntalaisista panee siihen nimensä, valtuuston on käsiteltävä asia.

Miten nimien keruu on lähtenyt käyntiin?

– Oikein hyvin. Nyt on jo tuhat nimeä koossa ja ainakin 3 000 täytyy saada. Toivon, että saataisiin vähän lisää kerääjiä. Nimiä kerätään netissä, mutta myös ihan jalkatyötä tekemällä esimerkiksi tapahtumissa. Tikkurilan uimahallin kahviossa on myös lista.

Vantaan talous on tiukalla. Miksi maauimalaan kannattaisi nyt sijoittaa?

– Se palvelee ihmisiä vauvasta vaariin ja mummoon. Espoossa on maauimala, Keravalla on, Helsingissä on useita, vaikka siellä on merenrantaakin. Vantaalla uimapaikkoja on vähän. Kuusijärvelläkin on todella täyttä jo nyt, vaikkei ole vielä edes lomakausi.

– Kun rahoituksesta puhutaan, olen esittänyt, että tässä pitää huomioida kaikki vaihtoehdot: EU-raha, sponsorirahat, Veikkaus-rahat. En halua luoda vastakkainasettelua, mutta nyt kannattaisi miettiä, millaiset asiat oikeasti hyödyttävät vantaalaisia.

Onko Tikkurila mielestäsi ainoa ja paras paikka maauimalalle?

– Kyllä, Tikkurilan uimahallin vieressä on sille kompaktein paikka ja siellä on jo valmius maauimalalle.

Jaa tämä artikkeli: