Kysyn vaan: Miksi Vantaan Lauri alkaa ilmestyä harvemmin?

Kysyn vaan: Miksi Vantaan Lauri alkaa ilmestyä harvemmin?

Vantaan Lauri muuttuu ensi vuoden alussa vain joka toinen viikko ilmestyväksi lehdeksi. Miksi, päätoimittaja Pauli Juusela?

– Vantaan seurakunnilla ei ole enää varaa julkaista joka viikko ilmestyvää lehteä. Lehden toimituksesta riippumattomat kustannukset ovat karanneet käsistä. Erityisen paljon ovat vaikuttaneet arvonlisävero ja jakelun hinnankorotukset.

Muuttuuko lehden sisältö jotenkin?

– Samalla kun lehden ilmestyminen harvenee, lisäämme sen sivumäärää. Haluamme pitää kiinni lehden laadusta ja huolehtia siitä, että lehti on monipuolinen ja ajankohtainen.

Tuoko ilmestymistahdin muuttaminen säästöjä Vantaan seurakunnille?

– Ilman tätä muutosta lehden budjettia olisi pitänyt kasvattaa vähintään 130 000 eurolla. Se ei ole mahdollista, kun seurakunnissa on tiukka säästölinja, joka johtuu yleisestä taloudellisesta tilanteesta, kirkosta eroamisesta ja muuttoliikkeestä.

Lehdestä löytyvät nykyään tiedot viikon tapahtumista seurakunnissa. Onko näin tulevaisuudessakin?

– Kyllä, paitsi että lehteen tulevat kahden viikon tapahtumat.

Suunnitteilla on myös pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteinen verkkolehti. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

– Vaikka lähes joka kotiin jaettava paperinen lehti on edelleen Vantaan seurakuntien ylivoimaisesti tavoittavin viestintäväline, niin on paljon ihmisiä, jotka lukevat kaiken netistä. Pääkaupunkiseudun seurakuntalehdillä on tällä hetkellä kullakin omat verkkosivunsa, mutta nyt suunnittelemme yhteistä verkkolehteä, joka alkaisi ilmestyä kevään 2015 aikana. Uskomme, että yhdessä saamme enemmän aikaan ja tavoitamme uusia lukijoita.

Jaa tämä artikkeli: