null Kysyn vaan: Millaisille matkailijoille Vantaata markkinoidaan?

Kuva: Eili-Kaija Kuusniemi

Kuva: Eili-Kaija Kuusniemi

Kysyn vaan: Millaisille matkailijoille Vantaata markkinoidaan?

Vantaan kaupunki on avannut uuden Visitvantaa.fi -sivuston, jonne on koottu tietoa Vantaan matkailukohteista ja palveluista. Kenelle sivusto on suunnattu ja millä kielillä tietoa on saatavilla, matkailusuunnittelija Hanna Muoniovaara?

– Periaatteessa tietysti ihan kenelle vaan, mutta erityisesti kuntalaisille, jotka miettivät mitä täällä voisi tehdä, lähialueilta käyville ja kotimaanmatkailijoille. Kielet ovat tässä vaiheessa suomi ja englanti. Ruotsinkieliset tekstit tulevat vuoden loppuun mennessä ja kiinankieliset myöhemmin.

Millaisia matkailijoita Vantaalla käy?

– Lapsiperheitä ja tapahtumavieraita käy paljon. Lapsiperheet käyvät esimerkiksi Flamingon kylpylässä, Jumbossa ja Heurekassa. Myös erilaisia ryhmiä ja seuroja käy ihan lähialueilta. Ulkomaalaisia vieraita tulee esimerkiksi Kiinasta ja Venäjältä, myös Ruotsista, Saksasta ja Iso-Britanniasta. Yöpymisissä liikematkat ja lomamatkat jakautuvat lähes tasan.

Moni vantaalainen ajattelee, ettei täällä ole tarpeeksi palveluita, vaan että kivan ravintolan tai kahvilan takia pitää mennä Helsinkiin. Onko se näin?

– Vantaalta löytyy yllättäviä helmiä, pitää vaan tietää paikat. Siksi Visitvantaa.fi -sivullla nostetaan esiin aina kuukauden ravintola. Viime vuosina on tullut paljon uusia palveluita.

Moni helsinkiläinen on vain ajanut Vantaan läpi tai käynyt lentokentällä. Mitä näyttäisit helsinkiläisille Vantaalla?

– Menisin Pyhän Laurin kirkolle ja pitäjän kirkonkylään. Se on niin yllättävä miljöö. Pian siellä alkavat joululaulutapahtumat, elokuussa siellä on barokkifestivaali, jolloin pääsee kurkkaamaan myös paikallisiin koteihin. Veisin myös Kuusijärvelle, joka on luonnoltaan kuin pala Lappia ja siellä on savusaunat. Sitten veisin vielä katsomaan muraaleja ja katutaidetta Myyrmäkeen.

Jaa tämä artikkeli: