Kysyn vaan: Millaista apua parisuhdepäivystyksestä saa?

Kysyn vaan: Millaista apua parisuhdepäivystyksestä saa?

Myyrmäen kirkolla aloitti viime keväänä parisuhdepäivystys, joka tarjoaa mahdollisuuden tulla juttelemaan parisuhteeseen liittyvistä asioista ilman ajanvarausta. Miten palvelu on otettu vastaan, pastori Reija Vienola Vantaankosken seurakunnasta?

– Viime keväänä päivystyksessä kävi joitakin ihmisiä ja päätimme jatkaa toimintaa nyt syksyllä, tarjota tällaista matalan kynnyksen apua. Kävijöiden ikähaarukka oli noin 20-vuotiaista 65-vuotiaisiin. Meillä kävi sekä miehiä että naisia puhumassa parisuhteeseen tai sen puutteeseen liittyvistä kysymyksistä.

Voiko parisuhdepäivystykseen siis tulla myös yksin?

– Voi tulla, ei tarvitse olla kumppania mukana.

Millaisissa asioissa parisuhdepäivystykseen voi tulla?

– Voi tulla myös akuutissa ongelmatilanteessa, mutta ei toisaalta tarvitse olla mikään iso huoli mielessä kun tulee. Riittää, että on mielenpäällä joku asia, josta haluaa puhua.

Kirkon palveluksessa on myös perheneuvojia, mutta Myyrmäen kirkon parisuhdepäivystyksessä ihmisiä auttavat papit ja diakoniatyöntekijät. Millaista apua heiltä voi saada parisuhdeasioissa?

– Perheneuvontaan voi olla vaikea saada aikaa. Toisaalta ihmisiä voi mietityttää, onko heidän mielessään oleva kysymys riittävän suuri, jotta kannattaisi mennä perheneuvontaan. Meillä papeilla ja diakoniatyöntekijöillä on kokemusta keskusteluavusta ja sielunhoidosta. Joskus jo yksi keskustelukerta voi auttaa.


Parisuhdepäivystys Myyrmäen kirkolla ke 17.9., 1.10., 15.10., 29.10., 12.11. ja 26.11. klo 17.30–19. Päivystykseen ei ole ajanvarausta. Asiakkaita palvellaan saapumisjärjestyksessä. Päivystys toimii Myyrmäen kirkolla, Uomatie 1. Sisäänkäynti D-ovesta junaradan puolelta.
 

Jaa tämä artikkeli: