Kysyn vaan: Millaista kirkkoa tikkurilalaiset toivoivat?

Kysyn vaan: Millaista kirkkoa tikkurilalaiset toivoivat?

Tikkurilan seurakunta on yhdessä palvelumuotoilutoimisto Palmun kanssa selvittänyt, mitä tikkurilalaiset odottavat uudelta Tikkurilan kirkolta. Miten ja missä kysely tehtiin, palvelumuotoilija Anna Wallenius?

– Olimme marraskuun alkupuolella kauppakeskus Tikkurissa tekemässä haastatteluja mukanamme pop up -kirkko. Siellä tapasimme ihmisiä nuorista vanhuksiin. Olimme myös viikonloppuna Tikkurilan Prismassa, jossa tapasimme erityisesti perheenäitejä.

– Meillä oli valmis keskustelurunko ja joitakin valmiita kuvallisia ideoita, joita oli syntynyt Tikkurilan seurakunnan työntekijöille pidetyssä työpajassa. Halusimme testata aika radikaalejakin ideoita kirkkoon liittyen, jotta saadaan oikeita reaktioita.

Miten ihmiset suhtautuivat, kun heiltä kysyttiin toiveita kirkosta?

– Todella positiivisesti. Nekin, jotka eivät kuulu kirkkoon, halusivat kertoa ajatuksiaan. Moni ajatteli niin, että kirkko on kuitenkin oman alueen tärkeä rakennus.

Mitkä ideat saivat erityisesti kannatusta?

– Kaikille tarkoitettu kahvila kirkolla ja turvallinen puistoalue kirkon yhteydessä, jonne voisi tulla yksin tai perheen kanssa piknikille. Lapsille toivottiin jotakin omaa, vaikka kiipeilyseinää. Moni kaipasi myös mahdollisuutta esittää kriittisiäkin kysymyksiä tai puhua omasta elämästään.

Vaikuttivatko ideat toteuttamiskelpoisilta?

– Kyllä. Ne olivat myös sellaisia, että niille on selkeästi tarvetta, ja ne palvelevat monia, eivät vain tiettyä ihmisryhmää.

Miten projekti jatkuu?

– Nyt ideoita työstetään yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa ja niitä priorisoidaan. Mietimme myös sitä, mitä lisäarvoa toisi se, että näiden ideoiden toteuttajana olisi juuri kirkko.

Jaa tämä artikkeli: