Kysyn vaan: Miten opetusministeriön tuki käytetään?

Kysyn vaan: Miten opetusministeriön tuki käytetään?

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi syyskuun lopulla korjausavusta 90 koululle ja päiväkodille, joissa on ollut home-, sisäilma- tai kosteusongelmia. Vantaalla tukea saivat kolme päiväkotia ja yksi koulu, yhteensä 1,09 miljoonaa euroa. Miten tämä avustus saatiin, Vantaan tilakeskusjohtaja Pekka Wallenius?

– Tukea saatiin hakemusten perusteella. Vantaa valitsi hakemukseensa korjauskohteita investointiohjelmasta. Niiden piti olla ajankohtaisia ja sellaisia, jotka täyttäisivät myös ministeriön tiukat kriteerit. Esimerkiksi kosteus- tai homeongelmista piti olla asiakirjatodisteita ja yksittäisen hankkeen hyväksyttävien kustannusten tuli olla vähintään 300 000 euroa.

Länsimäen koulun lisärakennukseen ja vanhan osan muutos - ja korjaustöihin myönnettiin 590 000 euroa, Itä-Hakkilan päiväkodin uudisrakennukseen 400 000 euroa, Metsälinnun ja Lehdokin päiväkotien korjaustöihin 50 000 euroa. Kuinka moneen kohteeseen Vantaa anoi tukea?

– Avustusta haettiin yhdeksään eri kohteeseen, jotka ovat tämän ministeriön alaisuudessa. Esimerkiksi kesällä korjatulle Havukosken koululle ei tällä kertaa saatu korjausavustusta.

Koska näiden kohteiden korjaukset pystytään aloittamaan?

– Länsimäen koululla laajennus- ja korjaustyöt on jo tehty, mutta Länsimäen Pallas-koulurakennus pitää vielä purkaa. Itä-Hakkilan päiväkodin uudisrakennuksen rakentaminen alkaa vielä tänä vuonna. Lehdokin korjaustyöt ovat alkamassa, Metsälinnun korjaukset toteutuvat vielä tänä vuonna tai ensi vuoden alussa.

On arvioitu, että näiden neljän kohteen uudisrakentaminen ja remontointi maksaa 10,36 miljoonaa euroa. Mistä loput rahat korjauksiin saadaan? Kaupungin budjetistako?

– Kyllä, loput tehdään kaupungin omalla investointirahalla. Mikään kohde ei jää korjaamatta.

Jaa tämä artikkeli: