null Kysyn vaan: Miten rajua Vantaan kasvu on?

Kuva: Eili-Kaija Kuusniemi

Kuva: Eili-Kaija Kuusniemi

Kysyn vaan: Miten rajua Vantaan kasvu on?

Vantaan väestönkasvu on alkuvuoden aikana ollut normaalia suurempaa. Vantaan kaupungin tietopalveluiden tutkija Harri Sinkko, miten rajua kasvu on?

– Tammikuusta toukokuuhun väestönmuutos oli peräti 1915 henkeä, kun vuonna 2015 muutos oli 1400 henkeä, ja sitä edellisenä vuonna 999 henkeä.

Näyttääkö siltä, että sama tahti jatkuu myös loppuvuoden ajan?

– Tähän on vaikea vastata, koska kuukausien välillä väestömäärän kasvussa on edellisinä vuosina ollut jonkin verran vaihtelua.

 

Helsingissä väestönlisäys oli tammi–toukokuun aikana 2914 henkeä ja Espoossa 1694. Kaupungin väestömäärään suhteutettuna Vantaa on kasvanut alkuvuonna eniten."
- Tietopalveluiden tutkija Harri Sinkko

 

Johtuuko kasvu maahanmuutosta, maan sisäisestä muutosta vai syntyvyydestä?

– Suurin tekijä alkuvuodesta on ollut kotimaan nettomuutto, 855 henkeä. Nettomaahanmuuton määrä oli 560 henkeä ja syntyneiden enemmyys suhteessa kuolleisiin 500 henkeä.

Onko rakentaminen myös erityisen vilkasta?

– Vuoden 2016 aikana ennustetaan valmistuvan asuntoja noin 2 750 kappaletta, mikä on hieman enemmän kuin vuotta aiemmin. Vuonna 2014 asuntoja valmistui noin 2 000, joten viime ja tänä vuonna rakentaminen on selvästi vilkkaampaa kuin aiempina vuosina.

Löytyykö kasvavalle väestölle asuntoja?

– Runsaasta rakentamisesta johtuen asuntoja varmastikin löytyy.

Millaisia asuntoja Vantaalle nyt rakennetaan ja minne päin Vantaata?

– Asunnoista 88 prosenttia tulee kerrostaloihin, 10 prosenttia omakotitaloihin ja loput 2 prosenttia rivitaloihin. Eniten asuntoja valmistuu Kivistön suuralueelle Kivistöön ja Keimolaan, Myyrmäen suuralueelle Myyrmäkeen ja Kaivokselaan ja Tikkurilan suuralueelle Viertolaan.

Kasvaako myös Helsingin ja Espoon väestö samaa vauhtia?

– Helsingissä väestönlisäys oli tammi–toukokuun aikana 2914 henkeä ja Espoossa 1694. Kaupungin väestömäärään suhteutettuna Vantaa on kasvanut alkuvuonna eniten.

Jaa tämä artikkeli: