Kysyn vaan: Miten Sexhibition-messuilla sujui?

Kysyn vaan: Miten Sexhibition-messuilla sujui?

Vantaan seurakunnat olivat mukana Sexhibition-erotiikkamessuilla perjantaina 31.10. omalla osastollaan. Messuilla olivat Tikkurilan seurakunnan pappi Toni Fagerholm sekä perheneuvoja, seksuaaliterapeutti Paula Ruotsalainen. Miten messuilla meni, Paula Ruotsalainen?

– Meni oikein hyvin. Ihmiset suhtautuivat positiivisesti ja kävivät osastollamme ihmettelemässä, juttelemassa ja toivottamassa tsemppiä. Ihmiset tulivat myös kertomaan omia tarinoitaan ja ajatuksiaan. Negatiivisia kommentteja ei tainnut tulla kuin yksi. Ilmapiiri messuilla oli mielestäni erilaisuutta kunnioittava ja kirkko mahtui mukaan. Ihmisten kanssa keskusteleminen on lopulta aika samanlaista paikasta riippumatta.

Kuinka kahdenkeskiset keskustelut ihmisten kanssa onnistuivat messujen hälinässä?

– Ihan hyvin. Meillä oli messuilla hyvä ja rauhallinen paikka Pelastakaa Lapset ry:n osaston vieressä.

Osallistuminen Sexhibition-messuille sai paljon huomiota mediassa ja jakoi mielipiteitä. Yllättikö asian saama huomio?

– Kyllä yllätti. Kirkko ja seksi ovat sanapari, joka tuntuu herättävän suuria tunteita.

Perheneuvojana keskustelet ihmisten kanssa heidän parisuhteistaan. Käsitelläänkö vastaanotoilla paljon myös seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä vai onko ihmisten vaikea puhua niistä?

– Seksuaalisuus on läsnä aina, kun puhutaan parisuhteesta, vaikka sitä ei ääneen mainittaisikaan. Se on asia, joka erottaa parisuhteen muista suhteista. Se on osa kokonaisuutta, josta perheneuvoja yleensä kysyy tai jonka asiakas ottaa itse puheeksi. Kaikki muut asiat parisuhteessa vaikuttavat myös seksuaalisuuteen.

Uskotko, että Vantaan seurakunnat ovat mukana Sexhibition-messuilla uudestaankin?

– Tässä vaiheessa se asia on vielä ihan auki.

Jaa tämä artikkeli: