null Kysyn vaan: Miten työntekijöistä tulee terveempiä?

Kysyn vaan: Miten työntekijöistä tulee terveempiä?

Vantaan kaupunki tiedotti tarjonneensa osalle työntekijöistään tehovalmennusta terveydentilan kohentamiseksi. Erityisesti valmennusta tarjottiin niille, joiden yksiköissä sairauspoissaoloja oli paljon. Millaista työtä tekevillä sairauspoissaoloja on runsaasti, henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen?

– Niitä on paljon esimerkiksi lähi- ja sairaanhoitajilla, lastenhoitajilla ja kodinhoitajilla. Tehtävät ovat fyysisesti rasittavia ja edellyttävät hyvää kuntoa.

Millä perusteella tehovalmennettavat valittiin?

– Ensin oli kuntokartoitus. Sen perusteella valmennusta suositeltiin niille, joiden kunto oli huomattavasti alle oman ikäluokan keskiarvon.

– Ihan kaikkia ei saatu mukaan, vaikka järjestettiin infoja ja esimies ja työyhteisö kannustivat. Noin 90 prosenttia kuitenkin suostui.

Mitä valmennus sisälsi?

– Tehovalmennus koostui henkilökohtaisesta ohjauksesta, kovista treeneistä kaksi kertaa viikossa sekä palautteesta.

Monen valmennettavan sydän nuorentui kymmenellä vuodella. Miten näin kova tulos saatiin aikaan?

– Liikkumalla. Monilla myös lihasvoima parani, verenpaine laski ja kunto nousi niin, että se on parempi kuin ikätovereilla keskimäärin. Moni myös laihtui ja koki, että jaksaa paremmin.

Jokainen tietää, että pitäisi liikkua ja syödä terveellisesti. Miksi myös työnantajan pitää kannustaa terveelliseen elämään?

– Usein liikunta jää vähäiseksi ja terveistä elämäntavoista ei pidetä kiinni. Tällaisilla hankkeilla yritetään kannustaa työntekijöitä pitämään itsestään huolta ja saada koko työyhteisöä tsemppaamaan.

– Myös työnantaja hyötyy siitä, että työntekijä pitää itsestään huolta. Hän voi silloin työssään paremmin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.