Kysyn vaan: Vaikeutuuko pääsy seurakunnan iltapäiväkerhoon?

Kysyn vaan: Vaikeutuuko pääsy seurakunnan iltapäiväkerhoon?

Vantaan kaupunki on uudistamassa perusteita, joilla lapselle myönnetään iltapäiväkerhopaikka. Paikkaa myönnettäessä otettaisiin huomioon esimerkiksi lapsen terveydentila ja erityistarpeet, huoltajien elämäntilanne ja lapsen ikä. Opetuslautakunta hyväksyi uudet valintaperusteet äänestyksen jälkeen kokouksessaan 10.3. Vaikuttaako se myös Vantaan seurakuntien iltapäivätoimintaan, lapsityönohjaaja Lea Heikkilä Korson seurakunnasta?

– Seurakunnat ovat kaupungille palveluntuottajia, joten kaupunki määrittää ne kriteerit, joiden mukaan toimitaan. Iltapäivätoimintaan haetaan Wilman kautta ja kaupunki valitsee lapset, jotka saavat iltapäiväkerhopaikan seurakuntien kerhoista.

Onko seurakuntien kerhoissa paljon tokaluokkalaisia vai täyttyvätkö paikat ekaluokkalaisista?

– Eri seurakunnilla on erilaiset mahdollisuudet tarjota kerhopaikkoja. Aina kerhotilojen koko ja kerhopaikkojen kysyntä eivät kohtaa. Lisäksi osa iltapäiväkerhoista toimii koulujen tiloissa, osa seurakuntien omissa tiloissa. Yhtä ohjaajaa kohti saa olla 14 lasta. Paikka on pystytty tarjoamaan etupäässä ekaluokkalaisille, joiden huoltajat ovat töissä tai opiskelevat.

Entä voiko kolmasluokkalaiselle hakea kerhopaikkaa?

– Ensisijaisesti kerhopaikkoja myönnetään ekaluokkalaisille ja varsinkin niille ekaluokkalasille, joilla on jokin erityistarve. Kerhoissa on myös tokaluokkalaisia ja tokaluokkalaisten vanhempia on kannustettu hakemaan paikkoja. Monet kuitenkin ajattelevat, etteivät hae paikkaa, kun sitä ei kuitenkaan saa. Kolmasluokkalaisellekin voi hakea kerhopaikkaa.

Uudistettujen valintaperusteiden on määrä tulla voimaan jo lukuvuodella 2014–15. Milloin ensi syksyn iltapäiväkerhoihin haetaan?

– Hakuaika on 1.4.–15.4.

Jaa tämä artikkeli: