null Kiinnostaisiko lapsia enkelirata? Mikkelinpäivän perhemessun jälkeen Mikaelinkirkolla sidotaan siivet selkään

Pastori Jenni Kahenvirta, Mää-lammas ja Mini-Mikael odottavat lapsiperheitä mikkelinpäivänä 4.10. Mikaelinkirkon perhemessuun ja sen jälkeen puuhapäivään.

Pastori Jenni Kahenvirta, Mää-lammas ja Mini-Mikael odottavat lapsiperheitä mikkelinpäivänä 4.10. Mikaelinkirkon perhemessuun ja sen jälkeen puuhapäivään.

Ajankohtaista

Kiinnostaisiko lapsia enkelirata? Mikkelinpäivän perhemessun jälkeen Mikaelinkirkolla sidotaan siivet selkään

Raamatussa enkelit illmestyvät aina aikuisille, ja enkelit ovatkin tärkeitä läpi elämän.

Mikkelinpäivä eli enkelien sunnuntai on tavallaan Mikaelin seurakunnan nimikkopyhä. Miten vietätte mikkelinpäivää kirkolla, pastori Jenni Kahenvirta?

– Tämä on aina ollut meille tärkeä päivä. Nyt poikkeusaikana toimintaa käynnistellään uudelleen ja perhemessua vietetään jälleen, toki turvallisuusohjeita noudattaen. Kirkkoon ihmisten joukkoon voi tulla vain terveenä.

– Messun jälkeen on puuhapäivä sisällä ja ulkona eli toimintapisteitä lapsille. On paikat rauhoittumiselle, vauhdille, leikille ja luovuudelle. Enkeliteema on kaikessa mukana. Kirkolla on enkelirata ja rauhoittumispiste ”enkelin siipien suojassa”. Lapset voivat sitoa leikkisiivet selkäänsä.

Mitä tavallisen seurakuntalaisen olisi hyvä tietää enkeleistä?

– Raamatussa enkelit kuvataan vahvoina ja voimakkaina hahmoina. Enkeleiden viesti on kuitenkin turvallinen: Älä pelkää. Enkelit ovat viestintuojia. Heihin liittyy ajatus suojasta ja turvasta.

Ovatko enkelit vain lasten asia?

– Eivät. Raamatun kuvaamat enkelit ilmestyivät aikuisille. Enkelit olivat vahvasti läsnä aikuisten elämässä.

– Esimerkiksi suojelusenkelivirsi Maan korvessa kulkevi lapsosen tie mielletään helposti lasten virreksi. Syvempi merkitys on se, että elämän polulla tarvitsemme aikuisinakin tukea ja kokemusta siitä, että emme kulje yksin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.