null "Hiljaisuuteen tarvitaan kaikki" – lähde venäjänkieliselle pyhiinvaellukselle helatorstaina Espoossa

Eveliina Rožnoski osallistuu ensimmäistä kertaa pyhiinvaellukselle. Reitti on tuttu, sillä hän on kävellyt monta kertaa Masalan asemalta Hvittorpin leirikeskukseen.

Eveliina Rožnoski osallistuu ensimmäistä kertaa pyhiinvaellukselle. Reitti on tuttu, sillä hän on kävellyt monta kertaa Masalan asemalta Hvittorpin leirikeskukseen.

"Hiljaisuuteen tarvitaan kaikki" – lähde venäjänkieliselle pyhiinvaellukselle helatorstaina Espoossa

Pyhiinvaellus voi olla vaikkapa neljän kilometrin kävely asemalta seurakunnan leirikeskukseen. Elina Rožnovski jännittää, onnistuuko vaeltajaryhmältä hiljaisuudessa kulkeminen.

Millainen on venäjänkielinen pyhiinvaellus, joka järjestetään helatorstaina Hvittorpissa, Espoonlahden seurakunnan kansainvälisen työn sihteeri Eveliina Rožnovski?

– Sen järjestää Espoon ja Helsingin seurakuntien venäjänkielinen työ. Ensimmäistä kertaa keksimme järjestää tällaisen pyhiinvaelluksen. Mukana ovat myös kaikki venäjänkielistä työtä tekevät työntekijät.

Kuinka pitkä matka vaelletaan?

– Reitti kulkee pyörätietä sekä soratietä pitkin Masalan asemalta Hvittorpiin. Matkaa tulee nelisen kilometriä. Säänmukainen varustus pitää olla, ja jos sataa, kävelemme sateessa. Kävelyä tulee päivän aikana vähintään kahdeksan kilometriä.

Millaista ohjelmaa on perillä Hvittorpissa?

– Siellä odottaa maukas lounas. Ohjelmassa on bibliodraamaa helatorstain raamatunteksteistä sekä messu.

Kenelle tapahtuma on suunnattu?

– Kaikille venäjää puhuville sekä kaikille kristityille ja agnostikoille kaikista tunnustuskunnista. Mukaan saavat tulla myös ateistit ja ei-kristityt.

Millä mielellä lähdet itse pyhiinvaellukselle?

– Kaikenlaiset vaellukset ja retket ovat lähellä sydäntäni, mutta pyhiinvaellus on minulle uutta. Matkalla pysähdymme muutaman kerran saamaan hengellistä evästä taivallukseen, muuten kuljemme matkan mietiskellen hiljaisuudessa. Jännityksellä odotan, onnistuuko ryhmältä hiljaa kulkeminen. Ääntä saa aikaan jokainen, mutta hiljaisuuteen tarvitaan kaikki.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi