null Lähde Jeesuksen jalanjäljille Korsosta ja nauti saunasta ennen yömessua

Kari Nikkinen arvostaa pyhiinvaelluksella sekä hiljentymisen mahdollisuutta että yhteisöllisyyttä. Taustalla näkyvä ortodoksikirkko on yksi pääsiäisen pyhiinvaellusreitin etapeista.

Kari Nikkinen arvostaa pyhiinvaelluksella sekä hiljentymisen mahdollisuutta että yhteisöllisyyttä. Taustalla näkyvä ortodoksikirkko on yksi pääsiäisen pyhiinvaellusreitin etapeista.

Ajankohtaista

Lähde Jeesuksen jalanjäljille Korsosta ja nauti saunasta ennen yömessua

Kirkosta kirkkoon -pyhiinvaellus johdattaa pääsiäisen tapahtumiin.

Joskus kannattaa ottaa ensimmäinen askel.

Niin teki Kari Nikkinen, joka on eläkkeelle siirryttyään alkoi osallistua aktiivisesti moniin seurakunnan rientoihin. Nyt on vuorossa pääsiäislauantaina alkava pyhiinvaellus, jota Nikkinen odottaa innolla. Korson seurakunnan luonnostelema pyhiinvaellusreitti kulkee Korson kirkolta Ruskeasannan kappelille, sieltä ortodoksiselle Kristuksen taivaaseenastumisen kirkolle ja Rekolan kirkon kautta takaisin lähtöpisteeseen.

Olen saanut kirkon tapahtumista kavereita, mielenrauhaa ja hyvää oloa.

 Kari Nikkinen

– Mottoni on, että olipa matka lyhyt tai pitkä, aina on otettava ensimmäinen askel. Minä tein niin, vaikka aikaisemmin en ollut mukana seurakunnan tai kirkon toiminnassa, Nikkinen kuvailee.

– Olen saanut kirkon tapahtumista kavereita, mielenrauhaa ja hyvää oloa. Pyhiinvaelluksissa nautin siitä, että voi jutella muiden kanssa, mutta on mahdollisuus myös täydelliseen hiljentymiseen, Nikkinen kuvailee.

Kunnia pyhiinvaellusideasta lankeaa diakoniatyöntekijä Pia Olkkoselle, joka on järjestänyt aiemminkin pieniä pyhiinvaelluksia Korson seurakunnassa. Pyhiinvaelluksesta sukeutui kantava teema koko kirkkovuoden ajaksi.

Eväitä sielulle ja ruumiille

Pääsiäislauantaina hyvää oloa on tarjolla noin 20 kilometrin patikkareissun verran.

– Vaellus kulkee lähellä julkisen liikenteen reittejä, joten on mahdollista ajaa jokin pätkä bussilla ja liittyä joukkoon matkan varrelta. Välietapeilla on evästaukoja, kirkkojen esittelyä sekä hartauksia, johtava diakoniatyöntekijä Sirkka Väätäinen kertoo.

Jokaisella pysähdyspaikalla muistellaan tiettyä pääsiäisviikon tapahtumaa. Näin ollen osallistuja voi kokea pääsiäisviikon tärkeimmät hetket yhdessä päivässä. Samalla pyhiinvaeltajalle tarjoutuu mahdollisuus levähtää, joten reitin kilometrimäärää ei ole syytä pelätä.

Korson kirkolle saavuttua pyhiinvaeltajille on järjestetty saunomismahdollisuus. Kello 23 alkaa pääsiäismessu, ja sen jälkeen ruokaillaan yhdessä.

Väätäinen iloitsee siitä, että myös ortodoksikirkko lähti mukaan ekumenian hengessä.

– On ilahduttavaa, kuinka myötämielisesti kaikki muut seurakunnat suhtautuivat tähän tapahtumaan. Pääsiäisyön palvelukset järjestetään myös muissa tapahtumassa mukana olevissa kirkoissa, Sirkka Väätäinen vinkkaa.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Miksi pääsiäisenä syödään pääsiäismunia? Se selviää lasten pääsiäisvaelluksella

Ajankohtaista

Rairuoho itää jo, ja tarvikkeet virpovitsojen koristeluun on hankittu. Nyt voi lähteä lapsen kanssa pääsiäisvaellukselle, jossa pääsee pohtimaan isoja asioita.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.