null Miksi pääsiäisenä syödään pääsiäismunia? Se selviää lasten pääsiäisvaelluksella

Lastenohjaaja Anne Ridell saa nuket elämään suositulla lasten pääsiäisvaelluksella.

Lastenohjaaja Anne Ridell saa nuket elämään suositulla lasten pääsiäisvaelluksella.

Ajankohtaista

Miksi pääsiäisenä syödään pääsiäismunia? Se selviää lasten pääsiäisvaelluksella

Rairuoho itää jo, ja tarvikkeet virpovitsojen koristeluun on hankittu. Nyt voi lähteä lapsen kanssa pääsiäisvaellukselle, jossa pääsee pohtimaan isoja asioita.

Rairuohon kasvatuksen ja virpomisen lisäksi lapsen kanssa voi valmistautua pääsiäiseen pääsiäisvaelluksella. Seurakunnat järjestävät ympäri Helsinkiä vaelluksia, joissa käydään läpi kristikunnan suuren juhlan tapahtumia kokemuksellisesti.

Malmin seurakunnan lastenohjaaja Anne Ridell kantaa vaellusta varten Malmin kirkon saliin seurakuntalaisen tekemät nuket, joista suurimmat ovat 80-senttisiä. Mukana on niin enkeleitä, sotilaita kuin Jeesuskin.

Malmilla vaelluksia on pidetty päivähoidossa oleville lapsille ainakin vuodesta 2002.

– Parikymmentä vaellusta täyttyy nopeasti, Ridell sanoo.

Pääsiäismenoja lapsille

Pääsiäisvaellus perheille Malmin kirkossa, Kunnantie 1 ke 10.4. klo 18. Pääsiäisen tapahtumiin tutustutaan nukkeasetelmien avulla.

Perhekerhojen pääsiäisvaellus Vuosaaren kirkolla, Satamasaarentie 7 ti 9.4. klo 11–12. Kulje pääsiäisen tapahtumissa ja tunnelmissa, hämmästy, hämmästele ja iloitse yhdessä. Pääsiäisvaellus on suunniteltu erityisesti lapsia ajatellen, mutta sen riemusta nauttivat kaiken ikäiset.

Pääsiäisvaellus Vuosaaren kirkolla, Satamasaarentie 7 ke 10.4. klo 17.30. Ennen pääsiäisvaellusta klo 17 iltapala, hinta 5 €/hlö tai 10 €/perhe. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle.

– Pääsiäisvaellukset ma 15.4. klo 9.15 ja 10 Hyvän toivon kappelissa Jätkäsaaressa, Länsisatamankatu 26. Vaelluksilla kuljetaan läpi pääsiäisen tapahtumien lastenohjaaja Maarit Mustakallion johdolla.

Pääsiäisaskartelua kouluikäisille 1.-6.-luokkalaisille ma 1.4. klo 17.30 alk. Mikael Agricolan kirkolla, ke 3.4. klo 16.30 Hyvän toivon kappelissa. Ilm. hanna.ikaheimo@evl.fi. Ohjattua askartelua kaiken ikäisille la 6.4. klo 12–15 Tuomiokirkon kryptassa.

Perheiden pääsiäisaskartelu Viikin kirkolla, Agronominkatu 5 la 6.4. klo 11–13. Päivän aluksi tarjolla myöhäistä aamupalaa. Ilmoittautuminen viim. 29.3. p. 050 380 3760. Mukaan mahtuu 25 askartelijaa.

Kohti pääsiäistä - perhepäivä Myllypuron kirkolla, Neulapadontie 12 la 6.4. klo 14.30 pääsiäisaskartelua ja muskareita, klo 16 Nukketeatteri Sananjalan esitys Pieni on paljon, jonka jälkeen syödään yhdessä. Mukana Stina Huima. Ma 8.4. klo 10 lasten pääsiäiskirkko.

Pääsiäisaskartelua perheille, koululaisille ja leikki-ikäisille Länsi-Pasilan seurakuntakodissa ma 8.4. kello 10–16.

Lasten elämykselliset pääsiäiskirkot johdattavat lapset pääsiäisen salaisuuden äärelle nukketeatterin keinoin. To 11.4. klo 10.30 Maunulan kirkossa, Metsäpurontie 15, pe 12.4. klo 10.30 Käpylän kirkossa ja ma 15.4. klo 10.30 Oulunkylän kirkossa, Teinintie 10.

Päiväkerhojen ja perheiden pääsiäiskirkko pe 12.4. klo 11 Pitäjänmäen kirkossa, Turkismiehenkuja 4. Jukka-pappi, kanttori ja lastenohjaajat.

Keskiviikkoiltana vaellukselle

Tänä vuonna Malmilla on paikallisten toiveesta myös perheille suunnattu, kaikille avoin vaellus huhtikuun 10. päivänä kello 18. Siihen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Puoli tuntia kestävä vaellus on suunniteltu 5- ja 6-vuotiaille.

– Vaelluksella tutustutaan pääsiäisen tapahtumiin ja symboleihin kiertämällä kirkkosalissa kuudella pisteellä, jotka on somistettu kankailla, kivillä ja kasveilla, Anne Ridell kertoo.

Ensimmäiseksi on vastassa Jeesus ratsastamassa Jerusalemiin. Sitten seuraa viimeinen ateria ja kaunis Getsemanen puutarha.

Lapset kysyvät, miksi Jeesus kuoli, vaikkei hän ollut tehnyt mitään pahaa.

− Lastenohjaaja Anne Ridell

Painopiste pääsiäisen ilossa

Osallistujat pääsevät näkemään myös Golgatan ja Jeesuksen hautakummun. Lapset ovat olleet kiinnostuneita sotilaista ja Jeesuksen kuolemasta. Ridelliltä ja hänen kanssaan olevilta pappikollegoilta saa kysyä vaikeitakin kysymyksiä.

– Lapset kysyvät, miksi Jeesus kuoli, vaikkei hän ollut tehnyt mitään pahaa.

Kuolemateema saa heidät myös kertomaan lemmikkien kuolemasta ja mummon hautajaisista.

Kuoleman sijaan vaelluksella keskitytään kuitenkin ylösnousemuksen iloon. Sitä havainnollistetaan pahvisten munien avulla.

– Avaamme munan, joka on tyhjä. Jeesus ei ole enää haudassa. Hän on ylösnoussut.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.