Lähde Kivinokkaan bongaamaan koskelo, harmaahaikara ja tiainen

Torstai-iltana 3.5. lapset voivat tulla oman aikuisen kanssa linturetkelle, jossa oppaina toimivat nuorisotyönohjaaja Emilia Perkiö ja pastori Jenni Kallio.

Millaisen linturetken aiotte tehdä torstaina 3.5., Vartiokylän seurakunnan nuorisotyönohjaaja Emilia Perkiö?

– Seikkailemme Kivinokassa ja toivottavasti näemme siellä paljon lintuja. Rannassa eväspaikalla voimme leikkiäkin, ja järjestän myös luontoon liittyvää puuhaa lapsille.

Kenelle retki on tarkoitettu?

– Lapsiperheille, mutta saahan sinne ilman lastakin tulla. Ilmoittautumista ei tarvita.

Mitä lintuja Kivinokassa voi nähdä tähän aikaan?

– Retken toinen vetäjä Jenni Kallio kertoi, että merellä voi nähdä erilaisia sorsia, koskeloita ja ehkä jo silkkiuikkujakin. Kaislikossa näkee varmasti ainakin harmaahaikaroita ja taivaalla lokkeja. Metsässä voi nähdä ja kuulla tiaisia, tikkoja ja peippoja ja vaikka mitä kesälintuja.

Kannattaako ottaa eväät mukaan?

– Kannattaa, varsinkin pienille, ettei nälkä iske. Lisäksi tietysti säänmukaiset vaatteet ja varusteet. Olemme ulkona, vaikka sataisikin.

Onko seurakunnissa alettu harrastaa enemmänkin luontoretkiä?
– Jenni Kallio järjesti tällaisen retken viime keväänä, ja väkeä oli 30–40 henkeä. Me taas teimme viime syksynä kokeilumielessä äitien ja lasten retken Uutelaan yhdessä Mikaelin seurakunnan kanssa, ja se toimi hyvin.