null Kirkon lenkki Vantaalla on mukava tapa osallistua Yhteisvastuukeräykseen

Liikunta ja luonto antavat Eija Weckille voimia. Hän nauttii hiihdosta ja juoksusta, metsässä kävelystä, marjastuksesta ja sienestyksestä.

Liikunta ja luonto antavat Eija Weckille voimia. Hän nauttii hiihdosta ja juoksusta, metsässä kävelystä, marjastuksesta ja sienestyksestä.

Ajankohtaista

Kirkon lenkki Vantaalla on mukava tapa osallistua Yhteisvastuukeräykseen

Martinlaaksolainen Eija Weck arvostaa sitä, että kirkko järjestää muutakin toimintaa kuin kirkon penkissä istumista. Liikuntatapahtuman tuotto menee hyvään tarkoitukseen.

Martinlaaksolaisen Eija Weckin ja hänen perheensä yhteinen harrastus on liikunta. Tarkasti ottaen se on hiihto, mutta kesäisin käydään juoksulenkeillä ja pyöräillään – vanhemmat kaksipyöräisillä ja pojat nykyisin myös yksipyöräisillä.

– Lapset ovat nyt 15-, 12- ja 8-vuotiaita. Hiihtoseuramme on Pakilan Veto. Lasten treenit ovat aina samaan aikaan. Menemme Pakilaan autolla ja lapset menevät omiin ryhmiinsä ja äiti omalle lenkilleen. Ja tietysti käymme yhdessä kilpailuissa, kun kaikki lapset hiihtävät kilpaa, Weck kertoo.

Weckillä on tapana käydä lasten kanssa testaamassa eri liikuntalajeja. Viimeksi he tutustuivat seinäkiipeilyyn. Pari vuotta sitten Weck osallistui Vantaankosken seurakunnan järjestämälle Kirkon lenkille keskimmäisen lapsensa kanssa.

– Poikani oli silloin 10-vuotias ja ajattelin, että kokeilisimme, jaksaako hän juosta kymmenen kilometriä. Jos se onnistuisi, voisimme osallistua Rantakympille, joka on juoksukisa Espoossa. Pojan kanssa sitten päätimme, että juoksemme yhdessä Kirkon lenkissä kympin.

Äiti ja poika saivat juostessaan kannustusta, vaikka Kirkon lenkki ei olekaan kilpailu. Ensimmäiset viisi kilometriä he juoksivat kolmen hengen ryppäässä, ja äiti ja poika jatkoivat vielä viisi kilometriä lisää.

– Suurin osa osallistujista käveli, mutta me halusimme ottaa lenkin juoksuharjoituksena. Se oli kauhean kivaa! Laatuaikaa pojan kanssa, Weck kertoo.

Millä tyylillä tahansa

Kirkon lenkki on liikuntatapahtuma Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Ensimmäinen lenkki järjestettiin kolme vuotta sitten. Tarkoituksena on kiertää kahden kilometrin lenkkiä itselleen sopiva määrä kävellen tai juosten.

– Kuntotasolla ei ole väliä. Kaikki voivat osallistua Kirkon lenkille, kunhan vain jollain tyylillä eteenpäin menee. Uskon, että jokainen saa siitä hyvän mielen. On kiva tietää kaikkien olevan yhteisellä asialla. Kirkon lenkillä tehdään hyvää sekä itselle että muille, Eija Weck toteaa.

Kuntotasolla ei ole väliä. Kaikki voivat osallistua Kirkon lenkille, kunhan vain jollain tyylillä eteenpäin menee.

Reitti lähtee Myyrmäen kirkon pihalta, kiertää kirkon ja tekee lenkin Viherpuistossa Myyrmäen ja Martinlaakson välillä. Osallistumismaksut menevät tänä vuonna nälän ja köyhyyden vastaiseen työhön Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

– Kirkon lenkki on minulle hyvin luonteva tapa osallistua Yhteisvastuukeräykseen. Arvostan sitä, että kirkko järjestää erilaista toimintaa ja muutakin kuin kirkon penkissä istumista. Toimistotyöläisenä kaipaa vastapainoa vapaa-aikaan, sanoo Weck.

Juoksua lintujen laulaessa

Hiihdon ja juoksemisen lisäksi Eija Weck nauttii metsässä kävelemisestä ja sienien ja marjojen keräämisestä. Kun hän lähtee juoksulenkille, korvissa ei soi musiikki.

– On ihanaa, kun juostessa hiekka narskuu jalkojen alla ja kuulee lintujen laulua. Liikunta on minulle keino palautua ja purkaa asioita. Se on omalle hyvinvoinnilleni fyysisesti ja henkisesti tosi tärkeää.

Tänä vuonna Weckin lapset liikkuvat omissa urheilutreeneissään juuri Kirkon lenkin aikaan, eli äiti ei saa tällä kertaa heistä ketään kaveriksi.

– Jos saisin lenkille jonkun ystävän mukaan. Täytyy miettiä, kuinka pitkä lenkin tänä vuonna juoksen. Kaksi tuntiahan siinä on aikaa!

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vapaaehtoistyö on Tuula Larmalalle tavallista ystävyyttä

Ajankohtaista

Tuula Larmala on toiminut Leppävaaran seurakunnan vapaaehtoisena 40 vuotta. Vapaaehtoistyössä solmitut ihmissuhteet ovat syventyneet ystävyydeksi.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.