null Lähde lasten kanssa luontoon Hanikan joulupolulle Espooseen

Hanikan joulupolulla lapset saavat kokea elämyksiä, sanoo perhetoiminnan ohjaaja Kati Vilkman.

Hanikan joulupolulla lapset saavat kokea elämyksiä, sanoo perhetoiminnan ohjaaja Kati Vilkman.

Ajankohtaista

Lähde lasten kanssa luontoon Hanikan joulupolulle Espooseen

”Monimuotoisella ulkoilualueella on mahdollista kokea oikeaa hämärän taikaa”, perhetoiminnan ohjaaja Kati Vilkman sanoo.

Hanikan luontopolulla Espoossa järjestetään perheille suunnattu joulupolku. Mikä se on, perhetoiminnan ohjaaja Kati Vilkman?

– Hanikka on Kaitaan eteläpuolella sijaitseva valtavan hieno alue. Maastoltaan monimuotoisella ulkoilualueella on mahdollista kokea oikeaa hämärän taikaa. Espoonlahden seurakunta halusi järjestää siellä perheille jouluhenkisen ulkoilutapahtuman, jossa voi kokea monenlaisia elämyksiä.

Mitä joulupolulla voi nähdä ja kokea?

– Sen varrella on rasteja, joihin voi pysähtyä leikkimään, laulamaan ja loruttelemaan. Ekojoulukuusta saa koristella kävyillä ja muilla luonnonmukaisilla koristeilla, jotka sopivat metsän eläinten ruuaksi.

– Lapset pääsevät leikkimään ja kurkkimaan joulutupaan. Laulamme kaikki yhdessä kirkkomuskarilauluja. Siellä on myös seimi, jossa ovat Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi. Sytytämme nuotion, jossa voi paistaa omia makkaroita. Lisäksi tarjoamme virkistyskeskuksessa kaikille mehua, glögiä ja pipareita.

Voiko lastenvaunuilla kulkea joulupolulla?

– Voi. Reitti kulkee luontopolulla, jossa vaunuilla on helppo kulkea. Joulupolku alkaa Hanikan pysäköintipaikalta. Polun kiertää noin puolessa tunnissa, ja siksi tapahtuma sopii hyvin pienten lasten perheille.

Tapahtuma järjestetään iltapimeällä. Miten polulla näkee kulkea?

– Polun varrella on ulkoiluvalot ja rasteilla lyhdyt. Kannattaa kuitenkin ottaa taskulamppu mukaan. Sen avulla lapset voivat tutkia, sattuuko metsässä näkymään eläimiä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Nykyään lapset haluavat joululahjaksi elämyksen – Rakenna joulupuu -keräys tulee taas

Ajankohtaista Ajankohtaista

Ilman Rakenna joulupuu -keräystä moni vähävarainen perhe ei koskaan voisi viedä lapsiaan elokuviin tai sisäleikkipuistoon.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.