null Tuhat kynttilää valaisee Vuosaaren joulupolkua – Mikko Alatalo laulattaa hämärässä Uutelan metsässä 30.11.

Kahvila Kampelan yrittäjä Riina Dursun on Vuosaaren joulupolun ”päätonttu”.

Kahvila Kampelan yrittäjä Riina Dursun on Vuosaaren joulupolun ”päätonttu”.

Ajankohtaista

Tuhat kynttilää valaisee Vuosaaren joulupolkua – Mikko Alatalo laulattaa hämärässä Uutelan metsässä 30.11.

Suositulle polulle odotetaan jopa 15 000 kävijää.

Kahvilayrittäjä Riina Dursun, olet kahdeksatta kertaa järjestämässä suuren suosion saanutta Vuosaaren joulupolkua Uutelan metsään. Kuinka monta yhdistystä, seuraa ja yritystä on mukana talkoissa?

– Tänä vuonna toimijoita on noin 60. Mukana on myös Stadin ammattiopiston nuoria. Jokainen taho järjestää omanlaistaan ohjelmaa Uutelan ulkoilureitin varrella. Reitin puolivälissä, tapahtuma-aukiolla, on Helsingin suurin yhteislaulutilaisuus metsässä. Laulattajaksi tulee Mikko Alatalo.

– Uutta on myös puhtaiden ja ehjien vanhojen lelujen keräys yhdessä Hope-järjestön kanssa. Hope jakaa lelut joululahjoina niitä eniten kaipaaville.

Miten Vuosaaren joulupolku poikkeaa Seurasaaren joulupolusta?

– Kaikki sai alkunsa ideasta ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Siksi harrasteseurojen metsärasteilla pääsee testaamaan paintballia, telinevoimistelua, keppihevostelua ja vaikka mitä. Lapset ja nuoret voivat innostua lähtemään mukaan uusiin juttuihin, olipa se jalkapalloa, parkouria, teatteria, musiikkia tai rescue-koirajuttua, ja ovatkin innostuneet. Tutustuminen on puettu jouluiseen muotoon.

Mitä muuta joulupolulla tapahtuu?

– Tietysti siellä voi rapsutella alpakoita. Sininauhaliiton pyörittämällä Skatan tilalla näkee nukketeatteria hiiriperheen joulusta. Kahvila Kampelan pihassa on joulutori. Ja paljon muuta!

Missä vaiheessa vuotta suunnittelu alkaa?

– Vähintään 3-4 kuukautta ennen tapahtumaa, heti kesän päätöstapahtuman eli Helsingin venetsialaisten jälkeen. Tässä meillä on isompi alue käytössä, koko Uutelan ulkoilualue. Joulupolulla on tärkeää, että liikutaan ja ollaan metsässä.

– Monelle kaupunkilaiselle on uusi kokemus kohdata pimeys ilman katuvaloja. Vuosaaren Urheilukalastajien talkoolaiset valaisevat koko 2,4 kilometrin kävelyreitin kynttilöin. Tapahtuma-aukiolle viedään generaattori, valaistus ja musiikki. Jos on liukasta, reitti hiekoitetaan. Odotamme polulle jopa 15 000 kävijää.

Mitä Joulupolku merkitsee sinulle?

– Ensin Joulupolku oli harrastus, nyt se on minun vapaa-ajan työni, jolla pystyn vaikuttamaan koko alueeseen. Ihmiset odottavat Joulupolkua, eikä sitä voi jättää tekemättä. Tämä tuottaa hyvää mieltä myös minulle. Kiitos kaikille mahtaville vapaaehtoisille!

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.