Ehtoollisviinipulloa koristaa Teiskon kirkko.
Lähiviiniä ehtoollisella
Ehtoollisviinin tulisi olla rypäleistä tehtyä. Sen vuoksi vantaalainen ehtoolliskävijäkin saa yleensä Merimieskirkon Kirkkoviiniä, joka on tuotettu Malagassa Espanjassa. Edes Valamon luostarissa tuotettu viini ei ole kotimaista, sen pohjana kun on unkarilainen rypälemehu.
Nyt Suomessa on kuitenkin paikka, jossa voi saada suomalaista ehtoollisviiniä. Teiskon seurakunnassa Tampereella tarjottava ehtoollisviini on peräisin Teiskon Viiniltä ja tehty paikallisista Zilka-rypäleistä.
Idea läheltä tulevan viinin käyttöön syntyi, kun seurakunnan työntekijät vierailivat viinitilalla.
– Teiskon seurakunta on muutama vuosi sitten nimetty Reilun kaupan seurakunnaksi. Siihen ajatukseen sopii myös lähellä tuotettu ehtoollisviini, sanoo kirkkoherra Tero Matilainen.
Jaa tämä artikkeli: