null Tietovisoja ja levyraateja lauantai-iltaan: Espoonlahden kirkko tarjoaa vaihtoehdon baarille ja kotisohvalle

Jokainen on tervetullut sellaisena kuin on. Voi esimerkiksi olla ihan vapaasti hiljakseen, jos ei halua osallistua keskusteluun, Aira Häkkinen sanoo. 

Jokainen on tervetullut sellaisena kuin on. Voi esimerkiksi olla ihan vapaasti hiljakseen, jos ei halua osallistua keskusteluun, Aira Häkkinen sanoo. 

Tietovisoja ja levyraateja lauantai-iltaan: Espoonlahden kirkko tarjoaa vaihtoehdon baarille ja kotisohvalle

”Vuo­sien varrella täällä on toki syntynyt pariskuntia”, kertoo lauantai-iltoja järjestävä Aira Häkkinen.

Aira Häkkinen, kuulut työryhmään, joka toteuttaa Yksineläjien lauantai-iltoja Espoonlahden kirkolla. Kenelle voit suositella tapahtumia?

– Voin suositella tapaamisia kenelle tahansa, joka haluaa viettää lauantai-iltaa seurakunnan tiloissa kerran kuussa. Emme kysy, kuulutko kirkkoon tai mitään muutakaan henkilökohtaista.

Millaista ohjelmaa on luvassa?

– Ohjelmassa on ollut muun muassa tietokilpailuja, levyraateja, yhteislaulua, retkiä ja niin edelleen. Alussa on pieni hartaushetki, ja syömme illan mittaan yhdessä iltapalaa. Kysymme ennen seuraavan kauden alkua, millaisia ideoita kävijöillä on. Kuka tahansa voi halutessaan myös vetää illan.

Aiemmin näiden vastaavien iltojen nimi oli Sinkkuilta. Mikä muuttui?

– Sinkkuilta viittaa siihen, että joku on ehkä etsimässä puolisoa. Ensimmäinen Sinkkuilta Espoonlahdessa järjestettiin vuonna 2002. Vuo­sien varrella täällä on toki syntynyt pariskuntia, ystävyyssuhteita ja tuttavuuksia, mutta muutimme tapahtuman nimen siksi, ettei se olisi esteenä osallistumiselle.

Toimit lauantai-iltojen taustajoukoissa vapaaehtoisena. Miksi?

– Tämä on tärkeää. Yksinäisiä ihmisiä on niin paljon, että on hyvä tarjota matalan kynnyksen paikkoja. Tänne kirkolle voi tulla vapaasti katsomaan ja kurkistamaan, millaista illoissa on.

– On myös hienoa, että Espoonlahden seurakunta antaa tälle toiminnalle tilat ja toimii taustatukena.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: